Принц Хари пусна поредна бомба, с която окончателно отряза пътя си към Великобритания. Братът на принц Уилям заяви в новите епизоди на документалния филм за живота си, че той и Меган са избягали, защото не са били защитени от семейството. Той обаче хвърли в още по-голям шок нацията с изявлението, че бракът на Кейт и Уилям е фалшив и той не е могъл да си избере съпруга по любов, а се е съобразил с изискванията на короната.

"Баща ми и брат ми нямаха възможност да се оженят по любов. Вместо това бяха принудени да се венчаят съобразно желанията на короната. И си взеха "подходящи" съпруги, които пасват на калъпа", твърди той.

Изявлението му предизвика абсолютен земетръс в Британия и ще има глобални последици. И въпреки че от двореца остават спокойни, вече са се задействали механизми, които да спрат Меган и Хари. И да ги държат далеч от Англия.

Сътрудниците на крал Чарлз са се обадили на принца и са му казали, че той и съпругата му не са желани на церемонията за коронацията на новия монарх. Най-вече, за да не се рискува с тяхната сигурност и безопасност. Уилям отказва въобще да говори с брат си, а Кейт с хладно спокойствие игнорира целия цирк, в който се оказа въвлечена.

Обвиненията на Хари, че Уилям не обича съпругата си и се е оженил за нея, тъй като единствена е била подходяща за короната, хвърлят доста мрачна сянка върху бъдещите крал и кралица на страната. Също така помрачават и връзката на Чарлз със съпругата му Камила. Кралицата — консорт през годините преживя достатъчно — първо след обвиненията, че е откраднала принц Чарлз от покойната принцеса Даяна, своят собствен не по-малко скандален развод и повече от 15 години стоически опити да докаже на британците, че е достойна да бъде тяхна кралица — консорт, без да петни паметта на Ди. С един замах обаче Хари унищожи дългогодишния труд на двореца и дори нещо повече — намекна, че и вторият брак на баща му не е по любов. А всъщност е просто удобен за кралското семейство.

Удар, който те едва ли ще му простят.