"Тя е копие на Уоли! Същата е като херцогинята на Уиндзор". Така принц  Филип се подигравал на една от най-скандалните фигури в кралския двор през последното десетилетие - Меган Маркъл. Сравнявайки съпругата на Хари с актрисата Уолис Симпсън, която едва не унищожила британската монархия, покойният съпруг на кралица Елизабет, демонстрирал доста силна неприязън към снаха си.

 

"Той до самия край не я прие. За него Меган беше жена, която няма да се впише в кралското семейство. За съжаление, негово височество явно добре беше преценил нещата. И със сигурност си е дал сметка, че Меган не е подходяща за кралска булка. Но Хари смяташе другояче и нещата се развиха, както той пожела", коментират придворни.

 

Херцогинята на Съсекс въобще не се чувствала поласкана от сравнението, въпреки че разбирала мотивите на дядото на Хари.  Но съвсем скоро двамата  отказаха да продължат да играят по правилата и избягаха от Лондон, при това за постоянно. Което донесе огромни негативи за кралската фамилия, а за самите Меган и Хари - още повече.

 

Към днешна дата Меган изглежда се опитва да изчисти имиджа си. След като беше обвинена, че едва ли не е безчувствена и нехае за здравето на своя свекър, тя се обърна към различни благотворителни проекти, спря да коментира кралското семейство и се опитва да покаже, че е примерна снаха. Докога ще продължи това е трудно да се каже, но е похвално, че поне в този труден момент двойката са спрели с атаките срещу Чарлз и монархията.