Вместо досегашната награда, на Евровизия да се дава това чудо!

Скандалната статуя „Викът на украинската майка“ да се връчва на ежегодния конкурс „Евровизия“, това предлагат все по-масово в мрежата. Особено след голямата победа на Украйна този път, която бе толкова „неочаквана“, колкото и фактът, че Нова година ще се падне на 31 декември.

Както статуята, която скоростно демонтираха от площада пред паметника на Съветската армия, така и победата на Украйна, дни наред са тема номер едно в нета. А потребителите са категорични – украинското „нещо“, водещо се скулптура, пасва едно към едно на все по-опорочения и политически, а не музикален конкурс.

Вчера пък се разбра, че авторът на „Викът...“ е не друг, а бащата на противната Людмила от „Ергенът“. Тя самата бе разказала в един от епизодите, че татко й е скулптор, но не уточни името му. „Не съм наследила таланта му и на йота“, вайкаше се Люси по време на задачата да пресътвори Виктор Стоянов от глина.

Е, както вече видяхме, баща й също не може да се нарече колосален творец, пишат потребители по форумите. „Ама той да не би да е искал да увековечи муцуните и гротескните физиономии на щерка си, дето ги правеше нон-стоп в предаването?!“, питат през смях някои.

Как приема цялата тази нова сага покрай името си самата Людмила, не е ясно, но досега не се е изказала по темата в защита на бащиното произведение.