Столичната община премахна временната арка пред „Св. Александър Невски“, която не успя да се задържи дълго след отрицателната обществена реакция. Тя беше част от кампанията „Светлината в нас“.

Дизайнът и реализацията са дело на Фондация „Колективът“, креативния директор Владимир Герасимов и сценографите Ева Вентова и Заря Врабчева. Така и неразбраният от софиянци замисъл пък бил „арката да привлече внимание и по художествен начин да подчертае новостта - пешеходната зона и осветения храм“.

От профила на автора в социалните мрежи неприкрито личи, че е поддръжник на „Да, България“, за които агитира преди парламентарни избори.

Преди месец: Авторът на златната арка се хвали, че „гони злото“ от София с бюлетина за Терзиев

Разбираме още, че на предишните избори през 2019, неговият избор за кмет е бил Борис Бонев, който е „човек от неговия балон“.

Преди месец: Авторът на златната арка се хвали, че „гони злото“ от София с бюлетина за Терзиев - Снимка 2

На последния вот, логично, неговият човек е Васил Терзиев, който щял да донесе „свобода за София“, която според Герасимов допреди месец е била във война.

„У наше село война и разделение има. За щастие нямаме човешки жертви, но за нещастие жертваме много човешки съдби. Тук има едни гадове, които от десетилетия не работят за просперитет на хората, а за свой личен. Окопали се във власт и пари, сменят маски и пионки и все в шах ни държат. Злото се обедини и със старите си похвати за всяване на страх и машинации искат да ни уплашат, обезверят и подчинят. Всеки, който има право на глас, може да се противопостави на тези изключително посредствени хора и реши история на своя град. Аз отивам да изгоня лошото с бюлетина 85! Защото се припознавам в устрема и визията на тези хора!“, зове авторът, който само месец по-късно ще получи доверие и средства от новата градска управа.

Стойността на цялостната организация по старт на коледната кампания е била 50 000 лв. и включва провеждане на концерт, сцена, осветление, декорация, обявиха от общината. Оттам не дават подробности колко струва самата арка, но според неофициалната информация, която не е отречена от екипа на новия кмет Васил Терзиев, цената е била 30 000 лв.

Междувременно Фейсбук потребители със задоволство отбелязаха, че пластмасовият орнамент вече е свален, а други критикуват неудачното осветление на храма, дело на същия творчески екип.

Преди месец: Авторът на златната арка се хвали, че „гони злото“ от София с бюлетина за Терзиев - Снимка 3

 

Преди месец: Авторът на златната арка се хвали, че „гони злото“ от София с бюлетина за Терзиев - Снимка 4

 

Преди месец: Авторът на златната арка се хвали, че „гони злото“ от София с бюлетина за Терзиев - Снимка 5

 

Източник: tribune.bg