Властите в Украйна направиха шокиращи признания. По думите на правителствени служители в Киев, в  момента се правят опити за принудителното отстраняване на Владимир Путин и други висши лидери в Русия, като основна цел са високопоставени военни. Евгений Пригожин, лидерът на групировката "Вагнер", Сергей Шойгу и разбира се, президентът на Русия са основни цели на украинските специални части. Оказва се обаче, че украинските военни имат един проблем - не могат да открият къде е Путин наистина, тъй като постоянно се натъкват на негови двойници.

 

Атаката с дронове, която бе организирана по-рано от украински военни срещу Кремъл, определено постави в изключително сложна ситуация САЩ. Вашингтон е основният инициатор зад военните действия между двете страни, а резултатът е потресаващ. И както се разбра, очевидно  Киев вече действа самостоятелно, считайки Путин за най-голямата заплаха.

 

Стряскащата действителност на войната е потресаваща, но още по-потресаващо е откровеното признание на украинските власти, че се опитват да убият лидера на съседна държава, както и някои от неговите ключови военачалници. Още по-притеснителното е, че украинските власти признават, че не успяват да постигнат целта си, тъй като Путин остава "скрит" сред многобройните си двойници.

 

По всичко изглежда, че се връщаме към времето на хитлеро-нацизма и опитите на една страна да отстрани лидера на воюващата противникова държава, като го ликвидира. По-смущаващото обаче е, че признава за действията, които предприема с тази цел. И идеята на този акт не е залавянето и изправянето на Путин пред международен съд, където да отговаря на обвиненията срещу него, а отстраняването му, все едно е даешки талибан. 

 

Фактът, че големите световни сили като Индия, Бразилия, Китай, Сингапур и дори ЮАР се дистанцираха от конфликта и заявиха, че остават на страната на Русия, със сигурност е знак, че тук има нещо повече от военен сблъсък и конфликт на интереси. А опитите на Киев да убие президента под носа на САЩ и въпреки тяхното противопоставяне, говори че политическата общност в Украйна е движена от други мотиви, освен спасението на народа и страната си...