Човекът, който изобрети 20 век, така биографите характеризират легендарния Никола Тесла. И може би това заглавие е абсолютно заслужено: в чест на учения е наречена единица за измерване на плътността на магнитния ток, както и една от най-богатите компании в света.

Въпреки гениалността му в областта на точните науки, простите човешки размисли и философия в никакъв случай не са били чужди на учения. Той се интересуваше от духовни въпроси, Бог, безсмъртие, както и технологии и иновации, които биха могли да преобразят света. Наскоро интервю с физика, публикувано в малко известно американско издание през 1930 г., беше публикувано във форум на последователи на Тесла.

Никола смяташе за свой дълг да предаде опита си на млади специалисти и често гледаше в бъдещето. Този път той реши да го направи с помощта на журналистиката. Но разговорът първоначално придоби необичаен уклон.

Оказва се, че великата мисия на учения е била да създаде второ слънце! И то не трябваше да се захранва от електричество, а... от положителна психична енергия: радост, хармония и любов. Не е ли твърде романтично за един гений?

Повелителят на мълниите Никола Тесла: Ние никога не умираме! (Шокиращи  твърдения на учения)

И въпреки че физикът все още може да бъде съден, че е твърде метафоричен, по същество той беше прав - неоткрити енергийни нишки пронизват цялата планета Земя.

Оказва се, че тази теорията  почти напълно опровергава зависимостта на Вселената от Бог. Да, Тесла директно казва, че религията е творение на човешки ръце, а не нещо, което се е появило на планетата преди нас.

А кулминацията на интервюто е диалог по нещата. Той е този, който ни отваря очите за „живота след смъртта“. Първо на Земята се появи енергията, последвана от материята и по-точно – светлината. Именно от нея са се родили звездите, планетите, хората и всичко останало във Вселената. Всеки жив организъм е създаден от същата тази светлина, поради което смъртта като такава просто не съществува. Енергията е неизчерпаема - това е неизменната истина, която "покровителят" на съвременното електричество завеща на своите потомци.

Източник: Wday.ru