Кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев и областен координатор на ГЕРБ-СДС е получил призовка да се яви в Окръжна прокуратурата, за да бъде привлечен като обвиняем. Това съобщи за "Марица" окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. Привикана е била и заместничката на Мараджиев Теодора Вълканска. Ако и двамата не се явят, то следва да посочат уважителни причини за това. 

 

Повдигат обвинения на кмета на Стамболийски

През ноември м. г. в общината имаше полицейска акция и от МВР обясниха, че се проверяват обществени поръчки по сигнал за злоупотреба с еврофондове. Иззети бяха и документи.

 

"Получихме призовки със заместничката ми, но по неотложни причини наши и на адвоката ни няма да можем да се явим в петък. Ще отидем другата седмица", каза пред "Марица" Георги Мараджиев. Той коментира, че шест месеца след акцията на полицията нито е викан на разпит, нито са искани допълнителни документи.

 

"Съмнявам се, че са чели и тези, които взеха. Няма нищо притеснително, няма обществена поръчка, която да не е проведена по законовия ред", коментира пред "Марица" Мараджиев. И допълни, че това раздвижване на прокуратурата си обяснява точно в този момент, за да се покаже едва ли не колко работи тя. А всичко се случва, след като лидерът на партията Бойко Борисов поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев и сега започват ударите по кметовете, каза Мараджиев. И допълни, че като наближат избори, и се започват политически репресии.   

Източник: marica.bg