Петко Сертов обикаля из Гърция

Полицейските власти са по петите на Петко Сертов.

Те вече са засекли мястото, на което е бил до вчера. Според последната информация по случая, която бе разпространена от главния секретар на Министерството на вътрешните работи Светлозар Лазаров, Петко Сертов се е настанил в гръцки хотел за времето от 20 до 22 декември.

Хотелът, в който се твърди, че е бил засечен първият шеф на ДАНС се намира на около 20-тина минути ходене пеша от метростанциите „Виктория” и „Омния”, които се намират на само центъра на столицата Атина.

[caption id="attachment_432307" align="alignright" width="300"]Петко Сертов обикаля из Гърция Петко Сертов обикаля из Гърция                    Снимки: Блиц[/caption]

petko_sertov petko_sertov1 petko_sertov2В рекламната брошура на тризвездния „Nana Hotel Athens”, в който е бил отседнал бившият щеф на ДАНС е отбелязано, че предлага на гостите си идеална база, бизнес услуги, семейни стаи и денонощна рецепция. Посочено е, че има възможности за обмяна на валута, съхраняване на багаж, както и поръчка за пътуване в някое от туристическите бюра.

На разположение на гостите на хотела е интернет връзка. Стаите на тризвездния хотел са оборудвани със сателитна и кабелна телевизия, хладилник и сешоар. Освен това е посочено, че всички стаи разполагат с парно отопление, самостоятелен санитарен възел и телевизор. Нощувката за една вечер в обикновена стая, която разполага с две легла е 86 евро. По-рано днес Светлозар Лазаров поясни, че хотелът, в който е бил забелязан Петко Сертов се намира в района на Лариса, Атина. На 21 декември Петко Сертов е бил засечен да обхожда района. Очевидци разказват, че ексшефът на ДАНС е разговарял на английски и на гръцки, бил е видимо спокоен. Напуснал е хотела вчера в 8 ч. сутринта.

Светлозар Лазаров отправи молба към Петко Сертов като към колега, да използва случая да се легитимира с личната си карта при първа възможност в някое от полицейските управления, без значение къде на територията на Европейския съюз. Главният секретар на МВР подчерта, че това действие на ексшефа на ДАНС ще им даде възможност да прекратят всички процедури и да престанат да се ровят в личния му живот, пише Блиц.