Инцидент с военен камион на НАТО край Монтана се е случил днес сутринта. Тежката машина се е обърнала покрай пътя, при което са пострадали 2-ма души – шофьорът и пътникът. Машината е била част от военен конвой, който пътувал от Плевен към Монтана, когато се преобръща встрани до пътя. Инцидентът се е случил на прав участък при.

Пострадалите са откарани в болницата в Монтана, като на място пристигнали патрули на полицията и представители на военните. С разследването е натоварена Военната прокуратура в Плевен, като те ще трябва да установят причините за инцидента.

Друг кошмарен инцидент днес почерни Разградско – дрогиран шофьор на тежкотоварен камион загубва контрол над него и удря с ремаркето лек автомобил. Шофьорът е тежко ранен при катастрофата, остава с откъсната ръка и пристигналите на място аварийни екипи го транспортират спешно до болницата, но по пътя той издъхва.

Шофьорът на камиона опитва да се укрие и бяга от мястото на инцидента, като е открит и арестуван малко по-късно от полицията в района на Търговище. Водачът е познат на органите на реда с множество регистрации за кражби, шофиране след употреба на дрога, дори и за притежание на незаконно оръжие.

Източник: blitz.bg

Пострадали при инцидент с НАТО-вски военни в България. Какво се случва?