‘’ДОБРИЯТ ПОЛИТИК МИСЛИ СТО ГОДИНИ НАПРЕД,

                                                                                                                                             А ПОСДРЕДСВЕНИЯТ ДЕН ЗА ДЕН.’’

                                                                                                                                                                            АТАНАС БУРОВ

ИЗИСКВАНИЯ ЗА КАНДИДАТИТЕ -за целта се набират кадри с политическо потекло,без значение от цвят на партийните интереси в миналото,  без възрастови ограничения,изцяло обвързани със схематични прослойки в  обществото.Личности готови за послушание,изпълнение и лично облагане в неограничени размери изцяло на гърба на изстрадалата нация .С възможност за прескачане в различните цветове на политически формации в страната, без това да представлява проблем за техните безскрупулни личности.

С изключителна възможност към самозащита и прехвърляне на отговорност към опозицията,а също и поднасяне на обещания по подобаващ  за холивудски актьор начин.Всичко това докато минат предстоящите избори,а после …..

Предимства на кандидатите: хора без капка самоуважение и национализъм, жадни за власт и бързо забогатяване,без миролюбиви възгледи,по възможност арогантни  и често дори не мислещи!

ЗАДЪЛЖЕНИЯ:Плавно  и стриктно следване на кукловодите,подписване на неизгодни договори с цел обогатяване на трети страни с три буквени имена.Изцяло работата, която ще извършва от тях или по-скоро задкулисните игри да бъдат изразени в рекет и то законен,чрез приети и гласувани от тях закони.Всички действия или бездействия относно обедняването на нацията,влизат като задължение при изпълнение на служебните си задължения.

Начало на предизборните кампании:всички подготвени и обучени кадри,подредени в ред,чакащи с нетърпение възможността да се покажат по някоя телевизия,радио или друг вид медия,добре инструктирани със страхотни идеи и планове,популистки, идеални,дори невероятно хубави.Ден след ден се преповтарят и започват да добиват един облик на нещо,което е само на крачка да бъде реализирано.

Народът притаил сетен дъх в очакване на онова,което мечтае и желае от цял един живот с трепет бърза в изборния ден да пусне в урните своя прозрачен глас,безшумно глух,безлично пътуващ към някой близък контейнер или запалимо сметище.Без собственика му да е подозирал за съдбата му.Така доволният избирател пътувайки към къщи,замечтан за новото светло –розово бъдеще,неподозирайки за предстоящите тъмни и  сенчести дни крачи бодро с усмивка и чака да чуе от телевизионния екран,това за което се надява.

Не след  дълго чакането му е удостоено с резултат,но уви популистките изкази,които бе чувал в продължение на месец,вече не звучаха от свелия цветен екран,а напротив,същите стари лица,облечени с нови  сценични костюми,изпод тях хиени,а на вид кошути и антилопи отново подготвяха своята стратегическа атака,атака за угояване на новото-старо стадо хиено-кошути.

Свикнали само на прясно и вкусно месо,а вместо водичка пиеха кръвчицата на данъкоплатците.Бавно и сигурно хапват и пийват,уж малко ,а всъщност доста повече от колко се вижда реално.

Угоени ,наедрели,стегнати в нови костюмчета и с лъскави коли,всичко в разход на държавата,на малките и бедните,на изнемогващите и мизерстващи в голяма степен същества.

 В  ежедневните си сценични изяви,показвайки огромното си съчувствие и заинтересованост към околните ,минават година след година във все по-иновативни и по-популистки изяви,замазват като с четки за рисуване очите на огромната и заблудена маса.

Това е то години след години,все същите сценарии и актьори,с еднакви досущ ролички и накрая нищо.

 Една бедна и боксуваща държава,но никой не го признава.

В последните години от така наречения преход обаче нашите мили популисти,установиха,че биха могли много лесно да натрупат гласове,като дават възможност и работа в администрацията на маса хора,с което си гарантират  едни над половин мил.гласове,поне още толкова от фиктивни фирми и усвоени евро субсидии,не само в една абсолютно във всички сфери на земеделие и прочие.Една добре работеща схема,здраво  структурирана и работеща безотказно.

След като повече от 15г народът не видя страната ни да се движи или да процъфтява,започна сериозно да си задава въпроси,но уви  популизмът пак изигра своята значителна главна роля в новия план,който се оказа не изцяло нов, а явно продължение на добре познатият стар такъв,неразбирайки това в самото му начало.

Сега вече месеци след като всичко излиза наяве,новите избори са на прага ни!-но тук идва големият въпрос –Кой ще бъде достоен и няма да се подложи на натиск,за да направи крачка напред  за бъдещето на България,на нашите деца и на нас самите?

Ще доживеем ли ние момента, в който България е наистина независима,самостоятелна и просперираща със спокойно израстващо поколение!