Жената, пометена на автомагистрала Тракия във вторник вечерта, всеки ден е пресичала по този опасен начин, узна Разкрития.

45-годишната жертва е работела в бензиностанция на магистралата, намираща се в непосредствена близост до мястото на трагедията – 277-я километър от аутобана, в близост до ямболското село Дражево.

Именно там е бързала да се прибере тя, тъй като във фаталния вторник е имала рожден ден. Жената дори си е тръгнала по-рано от работа, за да има време да празнува със семейството си.

Потресените й колеги споделят, че тя живее буквално на по-малко от километър от работното си място. Заради което и редовно предприемала опасната маневра, за да се прибере навреме вкъщи.

„Проблемът е, че трябва да пресече магистралата, тъй като бензиностанцията ни се намира в платното в посока София, а селото - от другата страна. Знаем, че е опасно, но няма друг избор. С кола много се обикаля, а пеш стига буквално за 5 минути. Съкрушени сме, тя бе най-лъчезарната и усмихнатата колежка", казаха колегите й.

Които също са принудени да пресичат магистрала доста често, за да се приберат. 

Припомняме ви, че жената беше пометена на магистралата от Мазда във вторник, около 17 часа вечерта.

Източник: Флагман