Положението във Варна е същински ад, очевидци твърдят, че водата по улиците носи трупове

Положението във Варна е същински ад. Нечовешкият порой, който удави Морската ни столица, и който продължава и в момента, вече взе жертва. Източници от Областния щаб за борба с бедствията във Варна потвърдиха, че при тях вече има постъпила информация за три жертви на потопа и бурите.

[caption id="attachment_413651" align="alignright" width="300"]Положението във Варна е бедствено Положението във Варна е бедствено[/caption]

По първоначални данни са загинали трима души - семейство с малко дете, които са чакали на автобусна спирка и са били пометени от вълна, висока между 2 и 6 метра. Инцидентът се е случил в бедстващия квартал Аспарухово. Пред бТВ кметът на Варна Иван Портних заяви, че се съмнява жертвите да са само три и според него са поне седем-осем души. Очевидци твърдят, че на места водата по улиците е влачила трупове.

Към момента данните са за четирима изчезнали. Портних обясни, че положението е изключително тежко и се търси осветление, за да се продължи със спасяването на бедстващите. В горната част на квартала има сериозно свличане на земни маси. На хората, останали без жилища, ще бъде предложен подслон и храна, обяви Портних.

Вероятно броят на изчезналите и загиналите ще продължи да расте, тъй като варненци в момента няма как да сигнализират органите на реда, предават от "24 часа".

[gallery link="file" ids="413652,413653"]