Полицаят, отказал подкуп от 10 хиляди евро, разказа, че не за първи път отказва пари от нарушители.

МВР съобщи днес за случай от тази нощ, при който сирийски гражданин е предложил подкуп от 10 хиляди евро на полицай от "Пътна полиция". Пред медиите говори съответният служител на МВР младши инспектор Алек Каленски, който заяви, че досега три пъти му е предлаган подкуп, който той е отказвал, и по случаите се водят преписки.

Полицаят, неприел подкуп от 10 000 евро, за трети път отказва пари от нарушители (видео)

"Такава крупна сума за пръв път се случва", каза Каленски и добави, че дори и за момент не си помислил да вземе парите, предаде БТА.

Полицаят разказа, че е бил на нощно дежурство със своя колежка, когато около 01.00 часа получили сигнал на разправа на хора от два автомобила на кръстовището на бул. "Дондуков" и "Мария Луиза", като е трябвало да се тестват водачите за алкохол и наркотици.

 

Полицаят, неприел подкуп от 10 000 евро, за трети път отказва пари от нарушители (видео) - Снимка 2

Тестът на единия водач, сириец с български документи за бежанец, показал наличие на три вида наркотици - канабис, амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът веднага бил задържан и вкаран с белезници в патрулката. След това мъжът е поискал да му се разхлабят белезниците, защото го болят ръцете. Младши инспектор Каленски влязъл в автомобила и задържаният пуснал на пода две пачки, като ги побутнал с крак към него. Мъжът му казал, че това са 10 хиляди евро, поискал е да бъде освободен и да му се върне шофьорската книжка, тъй като му е необходима за работа. Обяснил е, че има транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари от Турция към България. Полицаят веднага докладвал за случилото се на началника си.

Полицаят, неприел подкуп от 10 000 евро, за трети път отказва пари от нарушители (видео) - Снимка 3

Впоследствие сириецът е транспортиран до ВМА, за да му бъдат взети кръвни проби. По време на пътуването заявил, че има в себе си още 3000 лв. и златен часовник, които също предложил на полицаите, за да го пуснат.

Мъжът е сирийски гражданин с документи за бежанец, като разговарял с полицаите на български. Той е задържан за 24 часа в Пето районно управление. Установява се дали е криминално проявен и има ли предходни нарушения на пътя.

По случая работи Софийската градска прокуратура.

Източник: dir.bg

ВИДЕО