Нека да разгледаме една от най-известните игри с карти, позната по целия свят, покера. 

Много хора си мислят, че тя произлиза от САЩ, от времето на Дивия Запад, но всъщност тази игра има много по-дълга история. 

Намерени са сведения, че още персите са играли подобна на покер игра, като тогава тя се наричала “ас нас”, но няма сведения за правилата ѝ, а след това отново игра, подобна на покер, е била играна в Германия и Франция, като тя била позната под името “Pochen” и “Poque”. След като започнват колонизирането на Северна Америка, французите пренасят играта там, където тя започва да се развива и разпространява, основно по мисисипските параходи.

Видове покер

През годините тази така известна игра с карти се е развивала и усъвършенстват, като тя има много вариации по целия свят. Все пак обаче ще можем да посочим няколко основни видове покер, които се играят по цял свят и са познати на всички. 

Почти няма човек, който да не е чувал за Texas Hold’em покер, но все пак, това не е единствената вариация на тази така известна игра, съществуват още Омаха покер, който е доста подобен на Hold’em, но все пак има определени разлики при раздаването, Покер с три карти, Карибски покер и накрая имаме видео покер, който обаче е доста по-различен от другите разновидности на играта.

Съвременен покер

В днешно време виждаме, че технологиите все повече и повече завземат света ни, но дали това е така и с играта на покер? 

Преди нямаше как да имате истинско изживяване, докато играете онлайн покер, всичко е твърде “детско”, нарисувано и нереалистично. С напредването на стрийминг технологиите обаче, има възможност да играте онлайн покер с крупие на живо, да си комуникирате с другите играчи и всичко да се случва пред вас, раздават се реални карти, а не просто да виждате картинки на телефона си. 

По този начин вие ще можете да се докоснете до истинската игра на покер, без да се налага да напускате комфорта на собствения си дом.

Що се отнася до физическите казина, покера все още е доста известна игра, която ще можете да намерите в по-големите обекти за залози, но в по-малките местни казина, най-вероятно ще преобладават слот машините и рулетката, а в някои случаи ще можете и да играете видео покер, но все пак всички искаме онази голяма маса, пълна с чипове, която виждаме във филмите. 
Из мрежата има много покер сайтове, в които ще можете да намерите някои от гореизброените вариации на покера и да започнете да играете още сега!