Лиса - Мари Пресли е починала в резултат на прием на опасни хапчета, а не заради опит за самоубийство. Това разкри аутопсията на певицата, която предизвика шок не само у феновете, но и в собственото й семейство.

 

Оказа се, че дъщерята на Елвис от няколко месеца е взимала таблетки за отслабване, включително и такива, които водят до загуба на вода, за да намали теглото си. Изпълнителката искала да изглежда възможно най-добре на наградите "Златен глобус", а странния й външен вид и рязка загуба на тегло не останаха незабелязани.

 

По време на интервю пред камерите, Лиса-Мари дори се принуди да държи за ръката придружителя си, а освен това заваляше думите и изглеждаше много нестабилна. При аутопсията стана ясно, че дъщерята на Елвис е приемала лекарство за отслабване, чийто странични ефекти вероятно са предизвикали сърдечен арест.

Освен това певицата и актриса вероятно е приемала и опиати, които по-рано е вземала за кратко след раждането на двете си дъщери през 2013-а година. Смята се, че Лиса - Мари е страдала от зависимост към лекарствата и дори се е подлагала на рехабилитация. След подновяване на приема обаче, тялото й проявява много по-слаба търпимост към тях.

 

Певицата беше погребана преди дни на скромна церемония, без много шум. Смъртта й обаче предизвика силен отзвук, тъй като тя беше единствената наследничка на Елвис и единствената жива връзка с краля на рока...