Мариан Вълев-Куката се включи в почистването на кв. „Аспарухово”

Актьорът Мариан Вълев-Куката се включи в доброволческата кампания за почистването на варненския квартал „Аспарухово”, който бе пометен от апокалиптичното наводнение. Това стана ясно от думите на Юлиян Страшимиров, който е зам.-председател на Българския червен кръст във Варна.

Това, което мнозина не знаят за Мариан Вълев-Куката е, ме той е доброволец на Българския червен кръст от доста време. Актьорът пристигнал във варненския квартал „Аспарухово” заедно със сина си и свои приятели-актьори, с които дружно се включили в раздаването на помощи, а след това и в разчистването на калната маса.

[caption id="attachment_413919" align="alignright" width="300"]Мариан Вълев-Куката се включи в почистването на кв. „Аспарухово” Мариан Вълев-Куката се включи в почистването на кв. „Аспарухово”[/caption]

През вчерашния ден, броят на доброволците надхвърли 700 души. Запознати посочват, че от 500 от тях помагат по линия на Българския червен кръст, а 50 са от международната скаутска организация. Останалата част от доброволците, включили се в отстраняването на последствията от апокалиптичното наводнение в кв. „Аспарухово” във Варна, са самоорганизирали се групи.

Доброволческите отряди са свършили сериозна работа. Почистили са домове, дворове и места, до които едрогабаритната техника не може да стигне. Основните пътни артерии във варненския квартал „Аспарухово”, са разчистени. Предстои малогабаритната техника да разчисти и малките улички. Ще започне и миенето на централните пътни артерии, тъй като калта и прахолякът са се превърнали в доста сериозен проблем през последните няколко дни. След като бъдат почистени, улиците ще се дезинфекцират, отбелязва на страниците си вестинк „Монитор”.

Мнозина трябва да последват примера на Мариан Вълев-Куката. Тези дни стана ясно, че един от доброволците, включил се в почистването на варненския квартал „Аспарухово”, е бил уволнен от работа. Мъжът на име Иван зарязал всичко, изпразнил хладилника си, заедно с няколко приятели изпразнили резервоарите на автомобилите си и поел към Варна. Преди известно време човекът изгубил дома си при пожар. Очевидно хората, които са претърпели някакво бедствие, са по-състрадателни. Междувременно стана ясно, че са били открити телата на двете деца, които станаха жертва на опустошителното наводнение във Варна. За момента обаче тази информация все още не е потвърдена официално от органите на реда.