Евгени Минчев ще бъде отведен с белезници в съда

Паркетният лъв Евгени Минчев ще бъде подложен на невиждано унижение.

В основата на това унижение стои Венета Райкова. Тъй като Евгени Минчев не се яви на първото заседание по делото, което Райкова заведе срещу него за клевета, ще се наложи следващият път той да бъде доведен в съдебната зала с белезници.

Този път Евгени Минчев оправдал отсъствието си с нарушения на вестибуларната функция в резултат на рязко ставане в малките часове на нощта или поне така пишело в медицинския документ, който бил представен пред съда.

[caption id="attachment_432270" align="alignright" width="300"]Евгени Минчев ще бъде отведен с белезници в съда Евгени Минчев ще бъде отведен с белезници в съда[/caption]

Според Венета Райкова това не е нищо повече от поредния трик от страна на паркетния лъв с помощта, на който да се измъкне от отговорност. Председателят на съдебния състав се разгневил от неявяването на лорда.

Според него Евгени Минчев нямал съществен повод, за да откаже да се яви на делото и поради тази причина му наложил глоба в размер на 500 лева. Освен това съдията разпоредил на следващото заседание по делото лордът да бъде отведен принудително. То е насрочено за 9 март 2015 г. На практика това означава, че на този ден паркетният лъв ще бъде посетен от екип на съдебната охрана и ще бъде отведен принудително в съда. Ако откаже да изпълни разпорежданията на съдебната охрана, може да се наложи да бъде окован с белезници.

Ищцата Венета Райкова подчерта, че не е искала това от съда, но разпореждането било дадено и трябва да се спази. Тв водещата иска от Евгени Минчев обезщетение в размер на 50 хиляди лева заради нанесените й от него морални щети. Те й били причинени от лорда в интервю за светско списание, в което Евгени Минчев направил груба десекция на личната й хигиена, наричайки я „хемороид”.

Евгени Минчев посочва, че преди години я изхварлил на улицата, но това не я смутило и тя отново ходила неканена на партитата му. След това дори го помолила да задвижи връзките си, за да не изгуби сериозна сума, която била вложена в апартамент строителството, на който зациклило яко. Междувременно Евгени Минчев също възнамерява да заведе дело срещу Венета Райкова, пише pik.bg.