1-во място - Владимир Стойков, от град Попово, област Търговище

„Най-много се лъже преди война,

 по време на избори и след лов.“

Ото фон Бисмарк (1815-1898 г.)

Драги избиратели, мои безценни братя и сестри, скъпи гласоподаватели! Дайте ми само сто дни, дайте ми някакви си три месеца и малко отгоре от вашето безценно време и всичко ще се нареди – и при вас, и при мен, естествено! Аз по принцип смятах да ви оправя за 800 дни, но тази моя идея един полуцар взе, че ми я открадна. Направо си я реституира като горите, земите и дедовите му дворци и разни сладки имоти!

Отивайки отново към урните или към машините за гласуване, вие - българският електорат не забравяйте, че времето е наше! Ако ми повярвате, ако ми дадете своя вот, то ще стане повече мое, отколкото ваше, но демокрацията изисква саможертви! Така, че отново ви е време да се пожертвате! Какво толкова му се чудите?! Вие сте свикнали всякак си да избирате! По „татово“ време имахте ли избор? Друг път! Гласувахте на 99,98% за една партия и един държавен глава, за Обикновено народно събрание от по 400 човека! И за 4000 „депутатина“ да бяхте гласували, пак нямаше да имате избор, защото времето не беше ваше, а на БКП и безгласния ѝ придатък БЗНС!

Сега изборът ви е свободен и демократичен, така че работа, работа и само работа! Никакво ходене в деня „Х“ за риба или за гъби, че после да не съжалявате! Време е за ред в хаоса, време е за друго, за свобода, законност и модернизация! Време е за рестарт на държавността, защото България е над всичко! България има нужда от Възраждане, от справедливост за всеки! И не забравяйте да потърсите сигурност в промяната, която само аз с грижа за теб, за него, за нея, за всички вас, мога да осигуря!

Изправи се, народе български! Европа ни чува! Отворете широко вратите и душите си за новия месия, за новия народен спасител – г-н Демагог Популизков! За мен, за надпартийния човек! Не на корупцията! Да сменим системата! Продължаваме промяната! Но преди да вляза в поредната тежка битка за вашето добруване, ще заявя с високо вдигнат юмрук: мутри вън! Българин не е орисия, българин трябва да е синоним на амбиция!

Питате откъде съм имал толкова много спастрени парици за подготовката на изборите? За луксозните плакати, билбордове, огромни конферентни зали, нескончаемо ефирно и централно новинарско време, мобилни екипи и безбройни луксозни почерпки? Народе???? Не ме гледай умно, българино! Не бъди тесногръд! Не бъди по еснафски мнителен! Смени си чипа! Това ли сега е най-важното? Ще ви кажа, когато му дойде времето! Вервайте ми, моля ви! За мен Отечеството е начало и край!

Ако все пак вие гласувате за мен, за новия български Апостол, не защото така ми е угодно, а защото съм единствения ви правилен избор, аз още отсега ви обещавам десет изключително важни неща! Десет като десетте Божии заповеди:

  1. Веднага след спечелването на изборите ще обявя данъчна ваканция за бизнеса;
  2. Българските граждани ще усетят, че има върховенство на закона и видими резултати в борбата с корупцията. Институциите ще заработят бързо и ще прилагат закона еднакво за всеки;

3. Всички пенсии ще бъдат преизчислени. Ще има подкрепа на семейства за второ и трето дете. Ще осигуря специално държавно финансиране за всички, които са с намалени обороти;

  1. Ръководните постове в службите ще минават на полиграф за лоялност към държавата;
  2. Ще вкарам ресурса на водородните технологии и ще направя повишение на доходите, което не носи след себе си инфлация;
  3. Ще освободя българите от грижите за бита, за да пътуват на екскурзии по света и да нямат грижи за утрешния ден;
  4. Ще изпратя за следващите 200 години при бай Ставри много политици за техните престъпни деяния. Това е правосъдие!
  5. Ще въведа мораториуми върху цените на тока, парното, водата и някои действия на частните съдебни изпълнители и колектори;
  6. Ще променя сегашния модел на здравеопазване, ще изискам промяна в текущия модел на финансиране на здравните услуги, ще създам ефективно работеща доболнична помощ, ефективна национална система за осигуряване на спешна помощ с включено авиационно звено от модерни самолети и хеликоптери;
  7. Ще ви осигуря чиста енергия, чиста вода, чист въздух, чиста храна и ще дам тласък в развитието на икономика на знанието!

Честито на победителя!