Със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов за директор на ОДМВР – Бургас е назначен старши комисар Емил Павлов, който е племенник на залезлия политик и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Пред ръководния състав на дирекцията той бе официално представен в понеделник от заместник-министър Стоян Темелакиев.

Племенникът на Валери Симеонов стана шеф на МВР-Бургас

Валери Симеонов е брат на майката на новия МВР шеф в Бургас

„Старши комисар Павлов поема поста в дух на приемственост. В продължение на четири години той е бил началник на отдел „Криминална полиция” в областната дирекция, а след това още толкова е бил заместник-директор на структурата. Няма нищо по-естествено от това министърът, възползвайки се от правото си да подбира екип, с който да работи, да се спре на доказал се професионалист като него“, заяви Темелакиев.

Основните приоритети на новия директор на ОДМВР-Бургас са борбата с нелегалната миграция, пътния травматизъм, битовата престъпност, както и темата с домашното насилие, която по думите му е „изключително важна и тревожна, поради което в тази посока ще бъдат насочени сериозни усилия и ресурс”.

Сред актуалните въпроси за състава е и гарантиране на спокойното протичане на летния туристически сезон в областта.

Старши комисар Емил Павлов е роден на 15.02.1981 г. в Бургас. В системата на МВР постъпва през 2003 г. на длъжност разузнавач І степен в сектор „Икономическа полиция“ в група „Престъпления в търговията и услугите“ при РДВР – Бургас, преминавайки през всички нива в „Икономическа полиция”. През 2008 г. е преназначен в сектор „Борба с организираната престъпност, а в периода 2015-2019 г. е началник на отдел „Криминална полиция”. От 2019 до момента е заместник-директор на ОДМВР – Бургас.

Награждаван е многократно през годините, като сред отличията му са: „Почетeн знак на МВР“ – III и II степен, както и призът „Полицай на годината“ през 2019 г.

Източник: narod.bg