Според Петко Бочаров, Третата световна война чука на вратата

Журналистът от близкото минало Петко Бочаров е категоричен, че Третата световна война ще започне съвсем скоро.

В ефира на Нова тв той обяви, че шансът да избухне Третата световна война е много по-голям, отколкото да ни се размине. Според Петко Бочаров, сегашното положение много наподобява на това от 1938 г., когато Адолф Хитлер окупирал Чехословакия и поел към Полша. Журналистът твърди, че наблюдавайки какво се случва не само по света, а и у нас, Третата световна война не и далеч.

[caption id="attachment_443095" align="alignright" width="300"]Според Петко Бочаров, Третата световна война чука на вратата Според Петко Бочаров, Третата световна война чука на вратата[/caption]

96-годишният Петко Бочаров посочи, че една страна присъединява територия, която не е нейна и пита дали Русия е можела да присъедини Крим, ако Украйна членуваше в НАТО. Разбира се въпросът му бе риторичен. Той определи приликите между Владимир Путин и Адолф Хитлер като поразителни и допълни, че ако руският държавен глава разположи в Европейска Русия ракети със среден радиус на действие, насочени към Запада, то това е почти сигурен знак, че Третата световна война чука на вратата.

Доайенът на българската журналистика посочва, че Владимир Путин не е в състояние да победи свободния свят. Той обаче заяви, че ако страната ни напусне НАТО ще летим като муха и попита риторично дали хората искат точно това, че толкоз настояват за излизането ни от Пакта. В заключение Петко Бочаров цитира една от най-известните си изрази: "Всичко ни е наред, да, ама не" и изрази надежда, че все някой ден нацията ни ще се оправи, пише pik.bg.

Само преди няколко месеца старта на Третата световна война се размина като по чудо. Припомняме, че тогава руският политик Владимир Жириновски обяви в ефира на „Россия 24“, че всички решения, касаещи войната и мира и особено тези, които касаят Украйна, могат да бъдат взети само от президента на Русия – Владимир Путин. Тогава Жириновски взриви света с думите си, че Путин вече е взел решение за старта на Третата световна война