Хора, които преди години са си изпатили от схемите на Петьо Петров, по-известен като Пепи Еврото твърдят, че бившият шеф на столичното следствие не е починал, а си живее живота в Дубай. От тогава те следят под лупа всяко от движенията му.

 

За бившия топ интригант в съдебната  система се чу преди време, че е мъртъв, покосен от инфаркт. „Това е поредният му номер, той е майстор на такива „шегички”, само така ще може да си харчи на спокойствие милиончетата, които натрупа за броени години”, казват запознати.

 

Според тях Еврото, щастлив и доволен, се наслаждавал на слънцето в Дубай и доста българи, които живеят там, вече са го засичали жив и здрав в паркове и елегантни ресторанти. В действителност миналата година Петров бил претърпял сърдечен инцидент, но бързо се възстановил след злополуката.

 

Според запознати той единствено е бил принуден да върне 7-годишния си син на майка му Любена Павлова. Твърдеше се че Еврото го е отвлякъл в Дубай. Самата Любена Павлова пък изгря на сцената през 2015 г. като активна участничка в протестите срещу тогавашния министър на правосъдието Христо Иванови като видна защитничка на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. Година по-късно, през 2016, Павлова става съпруга на Еврото. И каква изненада – в разгара на атаките и разкритията на медиите за дейността на Пепи Еврото като „консултант” на прокуратурата и МВР в атаките срещу заможни бизнесмени и неудобни политици, Любена Павлова излезе от анонимност и в няколко интервюта заяви, че той е плащал подкупи на съдии, прокурори и ченгета от важни служби в МВР. После се оказа, че двамата са се развели, но как точно са поделили имането си, не стана ясно.

 

Да припомним, че малко след като започнаха да валят обвинения, включително и от държавното обвинение срещу афериста с показателния прякор Еврото, тръгна новината за внезапната му кончина. Първо тя излезе в сайт, който де позовава на някакви „свои източници от Обединените арабски емирства“. Само че нито една официална институция не застана зад тези инсинуации. Напротив, от МВР и прокуратурата неизменно отговаряха – няма потвърждение на информацията, че Петър Петров, известен и като Пепи Еврото е починал в Дубай.

 

Преди да се стигне до непотвърдената информация за неговата мистериозна смърт, той беше издирван с европейска заповед за арест. В един момент обаче обвиненията срещу него бяха свалени от изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов. Така и не се разбра каква е причината. Затова пък медии веднага тиражираха снимката, на която Еврото и Сарафов си разменят любезности в ресторанта „Осемте джуджета“.

 

Последно името на бившия шеф на столичното следствие изскочи на светло през октомври миналата година. Тогава се разчу, че е подаден сигнал срещу българската европрокурорка Теодора Георгиева, в който се твърди, че тя е взимала всеки месец по 10 000 лв., за да влияе върху определени разследвания. Твърдеше се, че този пасквил е подписан от Петьо Петров. Разбира се, така и не се изясни кой е истинският автор и дали Еврото въобще има връзка с тези писания.

 

Да напомним, че като шеф на следствието в столицата той беше принуден да се раздели със съдебната система, след като се срути делото срещу бившия военен министър Николай Цонев. Покрай това дело в съда се изясни, че Петров е извършил провокация към подкуп, което е престъпление. Разбра се, че никой не му потърси отговорност, нещо повече – той си тръгна с 18 заплати – над 60 бона обезщетение. Въпреки че нямаше никакво съмнение, че е действал като съдебен рекетьор и изгнила ябълка в правосъдието. След това Еврото се регистрира като адвокат във Видин и превръща ресторант „Осемте джуджета“ в своя кантора, в която решава съдбите на доста хора. След такава бурна дейност тази икона на правосъдието в България иска не иска, ще трябва да търпи високите температури и горещия климат в Дубай.

Източник: Уикенд, crimesbg.com