Известният руски астролог твърди, че Третата световна война чука на вратата

Третата световна война ще започне до края на настоящата година.

Тази страховита прогноза е на известния руски астролог Павел Глоба. Той направи това предсказание преди едно десетилетие. През 2010 година астрологът заяви, че не е далеч времето, в което Украйна няма да съществува. Звездоброецът твърди, че тази година Русия ще бъде въвлечена във война, която ще постави началото на Третата световна война заради проклятието на Лермонтов.

[caption id="attachment_431977" align="alignright" width="300"]Известният руски астролог твърди, че Третата световна война чука на вратата Известният руски астролог твърди, че Третата световна война чука на вратата[/caption]

Запознати припомнят, че през тази година се навършват два века от рождението на великия писател и поет, а знаковите дати, които имат връзка с него често пъти носят пагубни последствия за Русия. Павел Глоба прогнозира, че Русия ще бъде въвлечена в много тежка война с Иран, Сирия, Туркмения или Азербейджан. Преди десетилетие обаче той не спомена Украйна като евентуален противник на Русия.

Звездоброецът твърди, че Михаил Лермонтов е имал много лош поглед, който се е превърнал в негова муза за написването на поемата „Демон”. В годишнините от появата на бял свят и кончината на твореца, Русия е била свидетел на неколцина катастрофални събития. Точно един век след раждането на поета стартира Първата световна война, а самият Лермонтов губи живота си при дуел през 1841 г. Сто години по-късно започва Великата отечествена война.

В първоначалната си прогноза астрологът не определя Украйна като основен опонент на Русия в Третата световна война, която чука на вратата. Въпреки това той й отдава много значима роля в събитията, които ще се развият до края на 2014 година.

Павел Глоба посочва, че тази година обединява два символа на китайския и персийския хороскоп – Синият кон и Златният петел, които са цветовете на националния флаг на Украйна. В интервю дадено преди шест години Глоба посочва, че между 2014 и 2020 година ще се случат поредица от сериозни катаклизми, започващи от Украйна. Според него не е изключено Беларус и Украйна да се обединят в една държава.

Запознати припомнят, че до момента звездоброецът има няколко пророчества, сбъднали се с изключително голяма точност, сред които разпада на СССР, атентатите на 11 септември 2001 г. в Щатите, политическия залез на Фидел Кастро, както и идването на Владимир Путин на власт, пише sanovnik.bg.