Само след няколко часа от старта на делото за разменените бебета в болница "Шейново", стана очевидно, че прокуратурата е прекратила разследването. Причината за това бе фактът, че извършителят не бе идентифициран с абсолютна точност.

ПЪЛЕН АБСУРД: Прекратиха делото за разменените бебета

Въпреки това, разследването не спира напълно, тъй като то може да бъде възобновено по всяко време до изтичането на срока на давност, както обясниха представители на прокуратурата пред национална телевизия. В същото време продължава гражданското дело, което едно от семействата води срещу здравното заведение.

ПЪЛЕН АБСУРД: Прекратиха делото за разменените бебета - Снимка 2

Обвинението сподели, че са разпитани на над 20 свидетели по случая, включително майките на двете деца, както и на акушерки и лекари, присъствали при раждането. Бяха извършени ДНК и графологични експертизи. Въпреки това, разследващите не успяха да установят кой е извършил размяната на бебетата, затова решиха да приключат с разследването. Гражданското дело обаче, в което едно от семействата иска обезщетение в размер на 300 000 лева от болницата, продължава. Адвокатът на този случай заяви, че не всички доказателства са представени пред съда от тяхна страна.

ПЪЛЕН АБСУРД: Прекратиха делото за разменените бебета - Снимка 3

Стоян Стойков сподели: "Мога да потвърдя, че разполагам със снимков материал, точно на акушерката, която изписвала децата. Снимки, на които се вижда как тя държи бебето Ванеса и го предава на майката, как тя държи детето Ванеса и се снима с бащата и съответно с дядото. Въпросът е, дали това е достатъчно за доказателство за съда".

Източник: lupa.bg