Съобщава се, че Пакс Джоли-Пит нарича осиновителя си Брад Пит „задник от световна класа“ в публикация в социалните медии на Деня на бащата 2020 г. Денят на бащата се празнува всяка трета неделя от годината, а през 2020 г. двойката Анджелина Джоли и Брад Пит вече са официално разведени от една година.

По това време Пакс е на 16 години и младежът използва личния си блог, за да критикува баща си. Според семейството обаче имало причина: синът вероятно си спомнял как преди четири години, през 2016 г., Пит малтретирал бившата си съпруга Джоли и две от шестте им деца на борда на частен самолет. Като се знае, че актьорът е световна звезда и участва в топ холивудски филми като „Боен клуб“, „Имало едно време в Холивуд“, „Троя“ и други, синът превърна това в язвителна метафора:

„Честит празник  на бащата, на този негодник от световна величина! Показваш се като ужасен и подъл човек“, гласи надписът към поста.”

Пакс, синът на Брад Пит го нарече негодник от класа (19-годишният младеж не скри презрението  си към бившия на майка си)

Пакс не спря дотук и разгледа как бащата на семейството се справяше с преките си отговорности, а именно да бъде родител и глава на семейството:

'Нямате никакво състрадание към четирите от малки деца, които умират от страх във вашето присъствие“, пише младежът, имайки предвид 18-годишната Захара, 17-годишната Шайло и 15-годишните близнаци Вивиен и Нокс.

Младият мъж написа това съобщение под снимка на Пит, който приема Оскар през 2020 г. за поддържащата си роля във филма „Имало едно време в Холивуд”, добавяйки, че актьорът не иска да признае истината:

„Никога няма да разберете какви щети,  сте сторили  на семейството си, защото не сте способни на това. Превърнахте  живота на най-близките си в нечуван  ад, може да оправдаваш  себе си и да говориш на света каквото искаш, но истината все някой ден ще излезе на бял свят.”

Пакс завърши емоционалното си изявление:

И така, честит празник на  бащата, шибан и ужасен човек!!!

Източник: Хелоу.ру