По всяка вероятност Татяна Стоянова е била убита заради мъст

Разкрита е причината за разстрела на Татяна Стоянова – началник на кабинета на градоначалника на Пазарджик Тодор Попов.

Една от водещите версии на разследващите случая, е, че убийството е извършено заради страст. На тази мисъл ги навежда фактът, че Татяна Стоянова е била убита с огромна доза ярост, а първият патрон е засякъл или пък пистолетът е било зареден два пъти. Многобройните изстрели са в резултат на отмъщение, а не отстраняване на бизнес противник или конкурент.

[caption id="attachment_437050" align="alignright" width="270"]По всяка вероятност Татяна Стоянова е била убита заради мъст По всяка вероятност Татяна Стоянова е била убита заради мъст[/caption]

Тази версия се подкрепя и от факта, че Татяна Стоянова бе разстреляна навръх имения си ден пред жилището й, докато се прибирала с подаръците.

Разбира се намесени са и парите и за това говорят откритите суми в жилището й и заради твърденията, че Татяна Стоянова е смесвала служебните и търговските с личните си отношения. На този етап обаче разследващите случая не са събрали доказателства и определено са скептични за това, че убийството ще бъде разкрито. На този етап почти е отпаднала версията, че зверското й убийство е извършено от наемен убиец. Предполага се, че човекът, който е изстрелял фаталните куршуми е имал лична мотивация за мъст.

Междувременно стана ясно, че главният обвинител на Република България Сотир Цацаров е разпоредил разследването и наблюдението на разстрела на Татяна Стоянова да се отнемат от пазарджишката Окръжна прокуратура и да бъдат прехвърлени на СГП (Софийска градска прокуратура). Тази информация бе потвърдена и от Снежана Стоянова, която е говорител на прокуратурата в Пазарджик. Припомняме, че 33-годишната Татяна Стоянова издъхна на място, след като бе разстреляна с пет куршума пред гаража на жилището си на 12 януари. До момента са разпитани повече от сто души.

На мястото, на което бе извършено убийството е бил открит засякъл патрон от пистолета на килъра, а една от гилзите, които са открили криминалистите е с отпечатък и това внася известна светлина в тунела. В жилището на 33-годишната пиарка, бяха открити и няколко надписани плика, в които е имало пари на обща стойност 4 500 лв., което дава основание на разследващите да изградят първата версия, че убийството е извършено заради пари и лични отношения, пише „24 часа”.