Дрогираният бивш футболист Георги Семерджиев може да лежи до 20 години в затвора, узна Разкрития.

Това е наказанието, което законът предвижда за обвиненията, повдигнати срещу него. „Малко преди полунощ той беше приведен в ареста на бул. "Г.М. Димитров". Обвинението му предвижда затвор от 5 до 20 години", разкри зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Видеорегистратор заснел друго нарушение, направено от Георги Семерджиев. Потърпевшият бил Георги Маринов. В ефира на „Здравей, България” той разказа повече за случая, станал на кръговото при „Драгалевци”.

„Малко преди 18.00 ч. се прибирах в посока бул. „България”. Мъжът шофираше агресивно и минаваше между колите. Тъй като искаше да заобиколи и мен, ме удари и ми издра бронята. Не съм подавал сигнал в полицията, тъй като щетата е малка. На предното стъкло имаше полицейски лампи, наподобяващи кола на НСО”, обясни мъжът.

В сряда вечерта, малко след 20:30 Семерджиев беше изведен от дома му и откаран в следствения арест. Трябва да излязат и резултатите от медицинската експертиза. Семерджиев е криминално проявен, има множество регистрирани нарушения. Той е карал е с фалшиви номера. В колата са намерени сигнална синя лампа и полицейска палка.

Източник: Нова ТВ