Георги Красимиров, по-известен с артистичния си псевдоним Герасим, е сред основателите на „Ку-ку бенд“. Дълги години той работи за компанията на Слави Трифонов, с когото се познава още от ученическите си години в Музикалното училище.

 

Герасим е автор на музиката към едни от най-популярните му песни от 90-те години. Твори за звезди като Тодор Колев и Лили Иванова, на която 2 години е продуцент, заедно с украинския си съдружник Олександър Лимар.

 

Основателят на „Ку-ку бенд“ Георги Красимиров-Герасим: Разделихме се с Лили Иванова, защото „гнездо оси“ ме набеди в кражба

Герасим създава музиката към „Ветрове“, песен и албум, който генерира огромна печалба не само за примата, но и за екипа й. уви, разделят се не по най-добрия начин. години по-късно си прощават и той обещава да композира нещо ново, специално за нея.

 

Роден е на 4 януари 1969 г. в Берковица и открай време сърцето и душата му са отдадени на духовата музика. По повод 145 години от Освобождението на България е подготвил албум с възрожденски песни.

 

Макар слуховете, че с Лили Иванова се работи трудно, Герасим е категоричен, че е работил изключително лесно с нея, тъй като тя е много дисциплиниран човек с редица качества – не само музикални, а и човешки. Споделя, че с нея дръпнали още на старта с първия албум, който продуцирали със съдружника му, направили безброй концерти и повишили популярността й дори сред младите хора. Не само тя, а и те получили доста добри финансови постъпления. Този й рестарт на кариерата бил добър за всички тях.

 

Герасим е на мнение, че с нея се работи добре, стига да знаеш какво правиш, да си точен и коректен. И най-важното – да си работлив, тъй като примата не понася мързеливи хора. Подчертава, че е абсолютна лъжа, че й е забранил да пее песните му. Макар да признава, че двамата се разделили малко остро, смята, че просто така е трябвало да стане…

 

Основателят на „Ку-ку бенд“ Георги Красимиров-Герасим: Разделихме се с Лили Иванова, защото „гнездо оси“ ме набеди в кражба - Снимка 2

Отбелязва, че по онова време около нея се появили хора, които й втълпили, че двамата с Лимар я крадат, което нямало нищо общо с истината. Като пример посочва, че с общите им пари купили апартамент в „Лозенец“, който трябвало да се превърне в школа за звезди. Направили ремонт на стария й апартамент и купили две коли. Всичко това се случило с общите им пари със съдружника му, а не от нейните. Това били пари на дружеството им, което продавало дискове и организирало концерти.

 

След раздялата им, с Олександър си тръгнали без нищо, тъй като всички пари били инвестирани в продукции, сграда и коли. Подчертава, че продуцирането на всяка звезда има много разходи, а те я продуцирали реално.

Не е наясно дали тази практика продължава към днешна дата. Истината е, че днес певците вадят някакви пари, с които е самофинансират.

 

Може би се долавя известна доза съжаление в думите на Герасим от това, че допуснали гнездо оси да съсипе работата им, както и тази на Лили Иванова за известно време. В крайна сметка обаче никой не спечелил от това. Смята, че всичко това вече е простено. Преди няколко месеца се срещнали с Лили Иванова, която отбелязала, че разчита на Герасим да й направи песен. Той й обещал и допълва, че просто не е дошъл моментът.

Източник: Уикенд