Още една финансова помощ за част от учениците

https://razkritia.com/razkritia/oshte-edna-finansova-pomosht-za-chast-ot-uchenicite/50783 Razkritia.com
Правителството предвижда още една финансова помощ за част от учениците
Още една финансова помощ за част от ученицитеКабинетът отпуска още една финансова помощ. Всички ученици в осми клас ще получат еднократна помощ, чийто размер е 300 лева. Изплащането на помощта ще започне през следващата година. Това решиха окончателно депутатите с приемането на държавния бюджет за 2021 г. Всички деца, записани в първи и осми клас, ще има право на помощта, независимо от дохода на техните родители. Изплащането на помощта ще става на два пъти. Първата част ще бъде изплатена след влизане в сила на заповедта за отпускането й.  Остатъкът от помощта ще се изплати в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.
В случай, че детето не постъпи в училище и преустанови обучението си през втория срок или в рамките на един месец има 5 отсъствия, за които няма уважителни причини, следва изплатената помощ да бъде възстановена, пише pariteni.bg.
Същите ще са условията и за помощта за семейства с деца в първи клас. До момента са подадени общо 31 087 заявления, като кандидатстването продължава до края на годината. Одобрени са 29 189 семейства с 29 809 първокласници. Те също ще получат по 250 лв. на две равни вноски през двата учебни срока.

 

Тагове:

Коментирай

0 Коментара