Баровете и дискотеките са напът да станат непосилно скъпи

Джобът на българина понесе поредния тежък удар.

Оказва се, че инфлацията е нанесла много сериозен удар и по едно от забавленията – баровете и дискотеките.

Така например, ако сте решили да излезете с компания и искате да резервирате сепаре в някой от столичните клубове, ще трябва да се разделите с доста солидна сума – между 250 и 800 лева. На морето пък е още по-скъпо и това удоволствие ще ви струва около хилядарка.

Още един тежък удар по джоба на българина

Странното в случая е, че условието да бъдете настанени в сепаре в столичните клубове е да изконсумирате сумата, която сте платили за запазването му. И тук идва най-интересната част – в случай, че не сте го направили (тоест поръчката ви е на по-малка стойност), ще трябва да заплатите сумата до достигане на прага.

Инфлацията удари и по едно от хитовите забавления сред младежите през последните няколко години – дишането на балони с райски газ.

Балоните, които носят няколко минутно забавление на младежите също са с повишена цена. Докато през миналата година се търгуваха на стойност от шест лева за брой, тази година са с два лева нагоре.

За 50 грама водка ще трябва да платите близо 17 лева, докато пък уискито ще ви излезе около 13 лева. 500 мл. минерална вода е на цена от 3-4 лева, а студеният чай се търгува по 8 лева. Вероятно забелязвате, че разликата е огромна, тъй като в магазините може да се намери на цена между 1.80 и 2 лева. За кенче енергийна напитка също ще платите 8 лева.

Източник: blitz.bg