Още един факт от живота на пророчицата Ванга излезе наяве

Въпреки безграничната си любов към всички българи и желанието да помага винаги на нуждаещите се, Ванга е имала проблеми с властта. Това разкри в своята книга снахата на пророчицата  - Здравка Методиева от Петрич.

Не само някои от пророчествата на Ванга били неудобни за управляващите, но и факта, че тя проповядва християнската вяра. Д-р Методиева разкри, че дори е била издадена заповед за убийството на пророчицата. През 1975 година домът й е бил обискиран. Ванга била сама у дома, когато властите нахлули в къщата й. Претърсен бил и домът на нейната сестра, който се намира в близост до дома на пророчицата.

Всички дрехи и вещи от домовете на двете жени били иззети и раздадени на нуждаещите се. След случилото се, здравословното състояние на пророчицата се влошило и тя е била приета в Първа градска болница. Тя постъпила там с високо кръвно и сърдечни пристъпи.

В този тежък момент тя получила подкрепа от Людмила Живкова. Ванга се свързала с нея чрез Венко Марковски и Иван Аржентински, с които била много близка. Дъщерята на комунистическия вожд я посетила в болницата и й обещала, че вече ще бъде под нейна закрила.

В действителност след обещанието на Людмила Живкова, атаките срещу Ванга били преустановени. След изписването от болницата пророчицата се завърнала в Рупите, за да продължи да помага на нуждаещите се. От нея помощ търсили не само българи, но и хора от Русия, Нова Зеландия и дори Австралия.

[caption id="attachment_467375" align="alignright" width="300"]Ванга Властите издали заповед за убийството на Ванга[/caption]

Посещенията при нея се записвали месеци по-рано. А всеки, които желаел да я посети заплащал такса. Парите не оставали за Ванга, а за общината, която дори назначила касиер да събира таксите.

За чужденците таксите били по-високи и те плащали още при влизането си в България, пише Ретро.бг.