Зловеща и опасна за здравето на хиляди жени измама е плъзнала в интернет, алармират потребителки на най-големия дамски форум в България. След отровните хапчета за отслабване, кремовете за оргазми и помпите за уголемяване на пениса, на лов за балъци е тръгнала пловдивската фирма ЛаДиг АД. 

 

Дружеството, за което се твърди, че е поредната пирамида, зарибява в социалните мрежи с “безболезнената” и уж лесна за използване коламаска Waxx. Тя се дистрибутира още под брандовете Waxx.bg и Waxx.me. 

 

Опърлени жени пищят! Коламаската на Waxx е пълен боклук – сваля кожата, прави рани и гори контакти

Рекламно лице на продукта е една от най-известните инфлуенсърки у нас, която въпреки, че се обезкосмява с лазер, срещу дебела парична сума щедро е вдигнала дългите си крака, лъжейки за предимствата на Waxx.bg. 

 

Бегъл поглед в интернет пространството установява, че ползи от модерния восък няма, но за сметка на това изгорените кожи, опърлени крака, тежките алергии и зловещи пришки с мазни мехури са единственият бонус за излъганите жени.

 

Опърлени жени пищят! Коламаската на Waxx е пълен боклук – сваля кожата, прави рани и гори контакти - Снимка 2

“Предупреждение към всички мами! Продуктите на waxx.bg или waxx.me, както искате да ги наричате, са пълна измама. Няма нищо безболезнено в тях! Не скубят, я късат косъма. Ползвала съм много и различни марки, но техните са пълен леш. Нагревателят е пълен боклук или прави невероятно гореща сместа и сваля кожата или е студена и нищо не прави. Самият продукт не работи. Първо реших, че проблемът е в мен и отидох при професионалист с комплекта, след 40 минути мъки едвам свалихме 20% косми от 1 крак. Сама за 2 часа не можах да сваля и толкова. Безкрайно разочарована съм! ! ! Свързах се с тях и отговорът им беше подигравателен. Това е загуба на пари и време! Освен това толкова обърнати и подкожни косми не съм имала никога в живота си, краката ми се възпалиха и станаха целите на пъпки! ” Това накратко е мнението на една от озлочестените потребителки, чийто правопис и пунктуация запазваме без редакторска намеса. Статусът й отприщва водопад от оплаквания, които също прилагаме за доказателство: 

 

Опърлени жени пищят! Коламаската на Waxx е пълен боклук – сваля кожата, прави рани и гори контакти - Снимка 3

“Не махат нищо, а късат, гориш си кожата, защото нагревателя е боклук, абе какво да ти разправям 2 седмици ме е срам да си покажа краката... целите в пъпки станаха и рани... ПАРИ НА ВЯТЪРА! Че и ме блокираха във фейса и махнаха коментарите ми от страницата си! А emag не публикува ревютата ми и ги държи тия от waxx с висок рейтинг, за да се лъжат потенциални жертви! ” 

 

Освен тежките кожни проблеми, изпратили по спешност много дами на дерматолог, коламаската на Waxx е опасна и за ел.мрежата, сигнализират потърпевши. За това говори друга тяхна посестрима, заставайки с името си: 

 

Опърлени жени пищят! Коламаската на Waxx е пълен боклук – сваля кожата, прави рани и гори контакти - Снимка 4

“Същата история…. Нагревателя гръмна на 30 мин. От включването, паднаха ни и бушоните, започна да пуши, свързахме се с въпросната госпожа която само се подигра с нас! Ужасни са! Миризмата е ужасна на лепило няма нищо хубаво.. Опитах се да го почистя за да го пратя на ремонт изобщо не се получи… кожата ми е червена подута на места дори ми е свалило от кожата … всичко замина в БОКЛУКА! ”. 

 

Проблемите на излъганите мадами не свършват до тук. Някои от тях са тръгнали по следите на вносителя - ЛаДиг АД, зад която стоят лицата Петър Лимонов, Николай Гарабитов и Стоян Благоев и твърдят, че компанията е пирамида, зад която стои мрежа от дружества, преливащи от едно в друго. “Проследих фирмата дистрибутор и се оказа, че са си сериозна пирамида! Един куп фирми все в Пловдив... някаква схема имат 100% ама тука трябва някоя мама по-запозната от мен с тези неща... мен ме ядосаха и им пращам, НАП, КЗП, БМВ, БКП, БЗНС и каквото друго съкращение се сетя. Дразни ме как прикриват истината! Трият коментарите в страниците си и под клиповете в youtube и лъжат хората! Много са долни! Доста жертви са повярвали и аз включително, а като гледам сега, колко много хора, се опитват да се отърват от покупката си чрез olx и т.н. се чудя как не ми стана ясно... Пишат си фалшиви коментари и всичко, което е реално мнение и ги изобличава се трие! Предупредете колкото можете повече хора за измамата! Няма нужда и други да правят моята грешка! ”, пише читателка с юридическо образование, която се зарича да не остави измамниците на мира. 

 

Коронният номер на собствениците е да пускат скъпи и дразнещи реклами в социалните мрежи и да плащат на медии, онлайн магазини и форуми да трият коментари с оплаквания и критики. Така имиджът на Waxx.bg остава чист като сълза, а жените продължават да трошат грешни пари за поредния боклук, който съсипва здравето и красотата им. 

 

Най-притеснителният момент в цялата, и без друго грозна история, е пълното бездействие на държавата. Въпреки множеството сигнали до Комисията за защита на потребителите, НАП и дори МВР, все още никой от тях не си е мръднал пръста да защити ощавените в медицински и финансов смисъл жертви на пирамидата. Нашата медия ще продължи да работи по казуса. В следващо разследване очаквайте стряскащи показания на лекари за вредите от опасната коламаска, както и лабораторни данни за отровите, от които е произведена.