Володимир Зеленски вече започна да преминава границите на нормалното!

Границите на нормалното поведение започна да преминава и то сериозно Володимир Зеленски. Президентът на Украйна си позволи да се кара на евролидерите от Брюксел така, все едно той е учител, а те са негови непослушни ученици. И да им размахва пръст с назидание. Разбира се, поводът е един и същ - настояването му за още и още, и още санкции към Русия.

Зеленски излезе с видео, в което откровено бесен попита кои са тези хора в Брюксел, които си позволявали да бавят и спъват наказанията за родината на Путин и кой им давал тези правомощия. При все, че Украйна дори не е приета още за член на Съюза, подобни изблици на Зеленски граничат с цинизъм или с откровена глупост.

"Къде е обещаното ембарго върху петрола на Русия, къде са другите санкции, които се предвиждат? Защо никой нищо не прави и оставя агресорите да морят невинни хора украинци?! Ако се бавите още, да знаете, че всеки час и минута тук загиват цивилни. И ще дойде ден, когато за това няма да е виновна само Русия, но и вие, които бездействате", не спира с обвиненията си президентът.

Той настоя също за ново и много по-мощно оръжие, което да бъде предоставено на държавата му от страна на Запада и с което да се бранели от атаките. В отговор обаче Кремъл заяви, че ще отвърне незабавно и с пълната си мощ на всеки вражески удар.