Телефонен разговор и разследвания за злоупотреби с обществени поръчки са вероятните причини за самоубийството на кметът на Якоруда. Нуредин Кафелов, който вчера бе открит в колата си с огнестрелна рана в главата, най-вероятно е бил склонен да се самоубие, гласи последната версия около смъртта му.

Той е съобщил на шофьора си, че вчера сутринта ще излезе на лов, ще се разходи и ще се върне на работа. Когато шофьорът му не го вижда през целия ден, той се обажда на председателя на общинското ДПС Ибрахим Карафеиз  и двамата отиват да го търсят. В крайна сметка откриват колата му край хижа Трещеник и с ужас установяват, че той е застрелян.

Полицията все повече се фокусира върху версията за самоубийство или склоняване към самоубийство. Според властите най-вероятно Кафелов е провел разговор заради който е бил принуден да се самоубие след това. През септември ДАНС и ГДБОП правят проверка на общината в Якоруда, а семейството му разказва, че през последните седмици са получавали заплахи за живота си.

Не се изключва и вероятността за убийство или принудително самоубийство. Изборът на място за смъртта, както и фактът, че е стрелял два пъти в телефона си, карат следователите да не изключват вероятността Кафелов все пак да е бил убит. Мястото, което е избрал, както и предупреждението, че все пак отива да се разходи рано сутринта в гората, карат част от тях да се съмняват, че може би е имал среща, която е приключила с фатален край. От друга страна, на мястото на трагедията не са открити следи от стъпки или от друга кола, което дава основание да се мисли, че вероятно трагедията е в резултат на телефонен разговор. Проверява се версията и за самоубийство заради фатална диагноза.