Хакатоните Panda Labs, подкрепени от Kaufland, са безапелационният победител в категория „Образователна програма“ в конкурса „ESG Awards“ на PwC България. Най-големият ритейлър съдейства за реализирането на програмата за втора поредна година, като в първата участие взеха повече от 240 младежи, избрани от над 800 кандидатури.

 

Отличието „ESG Awards“ се присъжда за първа година на организации, които прилагат ефективни устойчиви политики, предлагат цялостни стратегии, имплементират иновативни продукти и услуги с положително въздействие върху околната среда и провеждат успешни информационни и промоционални кампании в областта на устойчивото развитие.

 

Kaufland България стана официален партньор на WWF през 2021 година, като припозна темите на Panda Labs с целите на своята политика за устойчиво развитие. През настоящата година Kaufland България подкрепя и второто издание на програмата, което стартира през месец ноември и ще продължи до средата на 2023 година. Panda Labs II включва два семестъра - „Бъдещето на градовете и селата“ и „Бъдещето на храната. По време на първия хакатон през първия семестър Иво Василев, енергиен мениджър на Kaufland България, представи пред участниците как „зеленият“ ритейлър допринася за намаляване на въглеродните емисии в градовете чрез своята политика за енергийна ефективност. Kaufland ще вземе участие със свой лектор и във втория хакатон на програмата „Бъдещето на селата“, който ще се проведе този уикенд.

 

 

За Kaufland България

 

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. Вижте повече на www.kaufand.bg

 

За WWF България

 

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 7000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

Образователните хакатони, подкрепени от Kaufland, с първа награда на ESG Awards