Станко С., охранителят от Бургас, известен с прякора "Самурай" бе задържан в жилищния район "Меден рудник" след доказателства, че именно той е автор на грабежа на игралната зала в района "Лазур" на 5 септември, съобщава местен информационен източник.

Станко не проявил особени умения при извършването на престъплението, тъй като атакувал обекта, който той сам охраняваше като част от охранителна фирма в Бургас.

Той си нахлузил дамски чорап на главата, сложил черно яке с качулка и нахълтал в обекта, където напада младо момиче зад касата. След това отнел събраната сума за последните часове, която била около 1600 лева. Той лесно бил разпознат дори по начина, по който се движел и стоял, а и по телесната миризма униформените хванали следата, сочеща към него без да се затрудняват.

Няма да повярвате кого арестуваха ченгетата в Бургас за наглия обир в казино

В последните три дни той се скривал на неизвестно място, сякаш се надявал, че бързо ще забравят за него и ще спрат да го издирват.

Въпреки плана му, днес беше задържан и предстои дело. Любопитното е, че наяве излизат и други престъпни деяния в миналото му и не е ясно как е заемал позицията на охранител.

Източник: blitz.bg