Това е третият пореден случай

Оказва се, че насилието над деца в една от яслите в София, е ежедневно явление.

Три от възпитателките са били уволнени, след като сигналите за бити деца са се потвърдили.

За това информират родители, които са обезпокоени от грижите за децата им в яслата, която посещават. Само за последното тримесечие в 17 ОДЗ "Мечо Пух" в столицата, това е третият поред случай на инцидент с дете.

Няма да повярвате какво се случва в една от яслите в София

Родители търсят Нова тв с обяснението, че са прибрали детето си, което е на година и половина със синини по лицето и ръцете миналия четвъртък от яслата. Те твърдят, че отрочето им е било дърпано и удряно от една от възпитателките в яслата. Въпреки, че заведението разполага с кадри, те са били отказани на родителите. Достъп до тях имат само ръководството на яслата и полицейските власти.

Последният случай е отпреди броени дни – 16 юни. Отивайки да вземе детето си, Атанас Йончев бил посрещнат от медицинската сестра с думите, че е захапало други четири деца. Той разбира се попитал какво го е провокирало, за да направи подобно нещо, тъй като до момента не е проявявало каквато и да било агресия. Отговорът бил, че имало конфликт с друго дете от групата.

Когато взел детето си и излезли навън, Йончев огледал детето си и забелязал червени петна по бузите, заедно с други наранявания. Тогава поискал от директорката да види записите от камерите. От изгледаните, заедно със зам.-кмета кадри ясно се вижда, че момченцето е влачено за ръката. В опита му да избяга, бива влачен и по корем. Накрая детето бива затворено в помещението, в което раздават храната.

Родителят се жалва, че детето му е травмирано не само физически, а и психически. То все още се буди с крясъци и плач посред нощите, споделя майката. Други родители разкриват, че заради проявена агресия срещу децата, са уволнени още две от възпитателките.

Източник: nova.bg