Приюти се в летния палат на…

Оказва се, че след големия медиен шум, който се вдигна около частния плаж на Кирил Петков и бе прогонен от там, е отседнал в дома на Иво Прокопиев.

Именно медийният бос е приютил премиера в оставка и семейството му на полуостров Буджака край Созопол. За това свидетелстват жители на прочутото черноморско градче.

Те разкриват, че през миналия уикенд Кирил Петков, заедно с Линда и две от дъщерите им, както и бащата на Петков – Петко, са се настанили в тузарска вила, отново разположена на частен плаж. Става въпрос за вилата на издателя на Капитал и мастит енергиен бос Иво Прокопиев.

В същото време съседите му разкриват, че него самия не са го виждали там през това лято. За сметка на това обаче често предоставял ключовете от морското си имение на приятели.

Няма да повярвате къде отседна със семейството си Кирил Петков, след като ги прогониха от плаж „Корал“

„Според моята информация, Иво Прокопиев е събрал в палата си на Буджака миналата събота Кирил Петков, Корнелия Нинова и Христо Иванов в опит за съставяне на правителство“. Това обяви само преди няколко дни в профила си във Фейсбук журналистът Николай Бареков, който води тежка съдебна битка с медийния бос.

Съседите на Прокопиев на Буджака обаче твърдят, че за разлика от Кирил Петков и семейството му, не са засичали Корнелия Нинова и Христо Иванов  край къщата на енергийния олигарх и издател.

От думите им става ясно само, че пред имота на Прокопиев няколко дни стоял автомобил на НСО. Гардовете на премиера в оставка разбира сене спели в имението, а нощували в станцията на МВР в Созопол.

Вероятно си спомняте скандалната слава, с която се сдоби морският палат на Иво Прокопиев на Буджака преди 3 г., когато бе образувана проверка за законността на имота.

Оказа се, че медийният бос е придобил земята още през 2002 г., плащайки за терена от 3 декара по 69 лева на квадратен метър. Няколко години по-късно стартирал и строителството на лятната си резиденция в нарушение на закона, тъй като вдигнал огромна двуметрова ограда около имението.

Както сами се досещате, оградата пречи на туристите да стигнат до скалата с изглед към морето и малкия плаж.

Макар и с констатацията за „дребни“ нарушения община Созопол все пак в крайна сметка обяви имението за законно.

По отношение на знатния гост в морското имение на Иво Прокопиев, то преди дни Кирил Петков се превърна в истинска сензация на плажа Корал край Царево, след като се появи на защитената ивица с внушителна охрана от НСО.

Част от плажуващите, сред които и Атанас Русев от сдружението „Да запазим Корал“ бяха подразнени от присъствието на въоръжени гардове на входа на плажа. От там припомнят, че Петков също членувал в това сдружение, преди да стане част от голямата политическа игра.

Русев публично разкритикува доскорошния си съратник във фейсбук групата „Да запазим Корал“, че е дошъл на плаж с толкова много гардове.

„Наско, човек, обади се, ако си на плажа. НСО са задължени да са до мен по закон. Иначе се радвам да съм тук и даже да разгледаме изложбата“, включи се в дискусията Кирил Петков.

„Много е тъжна картинката, в която един премиер ходи по плажа с цялата си свита и всичките лакеи се трупат да се здрависат с него, да го поздравят или да се снимат. Това ми заприлича много на един друг премиер от близкото минало... Няма как да съм част от това... Аз ви пиша слаб 2 в частта опазване на Природата, опазване на Горите, опазване на Черноморието. На тези изпити сте скъсани жестоко. И няма поправителни. Корал е символ на борбата ни за опазване на Природата. Просто си седях там на плажа и се чудех, какво точно правите на този плаж?

И е чудесно, че след толкова години приятелство, си говорим през фейсбук. Наздраве!“, не прие протегнатата премиерска ръка Атанас Русев.

В резултат на дрязгата помежду им, Кирил Петков така и не се появи повече със семейството си на плажа „Корал“. Само ден по-късно екоминистърът в оставка Борислав Сандов обяви, че плажната ивица вече официално е със статут на защитена местност.

Кметът на Царево Георги Лапчев обаче вече алармира, че обявяването на залива „Корал“ за защитена местност ще създаде огромни проблеми за местните рибари и се закани да атакува в съда заповедта на Борислав Сандов.

Източник: Уикенд