Засилва се сутрешният филтър в детски ясли и градини

Както знаете от днес влизат в сила новите правила за носене на предпазните маски за лице.

Съгласно заповедта, издадена от министъра на здравеопазването Асен Меджидиев, промените остават в сила до 18 август.

Ново 20! Маските падат, но само на тези места

Имайте предвид, че маските са задължителни на места като оптики, аптеки, лечени заведения, специализирани институции, както и в транспортните средства. Изключение от задължителното носене на маска на тези места се допуска само за дечица до 6 години.

Лицата, които не са от едно домакинство, трябва да спазват дистанция от метър и половина дори и на открити обществени места.

Работодателите пък трябва да организират така процеса в работните помещения, че те да се проветряват и дезинфекцират редовно.

В помещенията не трябва да се допускат лица, които имат прояви на остри респираторни заболявания. От особена важност е и хигиената на ръцете със сапун или дезинфектант.

По преценка на работодателя и при възможност, може да се организира дистанционна форма на работа. Ако ли пък не може да опитат с променливи граници на работното време.

Съгласно заповедта в детските градини и ясли, трябва да се провежда засилен сутрешен филтър, за да не бъдат допускани вътре деца с клинични симптоми на коронавирус, както и други заразни заболявания.

Източник: vesti.bg