Единият от атентаторите в Париж - Ибрахим Абдеслам е собственик на бар в Моленбек

Разследващите направиха нови разрития за един от  атентаторите в Париж. Самовзривилият се Ибрахим Абдеслам е собственик на заведение в Моленбек. Само преди няколко дни барът му е бил затворен. Това се случило след подаден сигнал, че в заведението се употребяват забранени субстанции.

Проверяващите открили в пепелниците части от цигари с марихуана. В няколко от клиентите били открити опиати. Доводът на проверяващите за издаване на заповедта за затварянето на клуба бил, че в него се носи странна миризма на забранени вещества.

Проверката е била извършена на 14 август, а решението за затваряне на заведението е залепено на вратата му. Преди няколко дни кметът на Моленбек е подписал постановлението за затварянето на клуба.

Единият от атентаторите в Париж - Ибрахим Абдеслам се взриви пред заведение в източната част на Париж. Той се е придвижвал с черен Сеат, който е взел под наем. Ден след кървавите атентати автомобилът беше открит изоставен в предградие на Париж. В него са открити открити автомати Калашников и общо 16 пълнителя - 11 празни и 5 пълни.

Ибрахим Абдеслам има още двама братя - Мохамед и Салех, които също са разследвани за атентатите  в Париж.

[caption id="attachment_462897" align="alignright" width="300"]атентаторите в Париж Единият от атентаторите в Париж е собственик на бар в Моленбек[/caption]

Мохамед беше арестуван още в събота по време на спец акция в Моленбек, но вчера беше освободен, тъй като съдията прецени, че липсват доказателства, доказващи съпричастността му към атентатите в Париж, пише БЛИЦ.

Другият брат Салех в момента се издирва с европейска заповед за арест. По време на спецакцията в Белгия той не беше открит. Едно от предположенията за местоположението му е, че в момента той се намира в Сирия.

Вчера френският президент заяви, че страната е във война и призова останалите европейски държави също да подкрепят Франция.