След като Лиз Тръс се отказа от поста министър-председател на Обединеното кралство, заради неспособността си за реформи, които могат да подобрят икономиката на Великобритания се разбра, че новия премиер на Кралството ще е Реши Сунак. Който загуби на изборите от  мисис Тръс.

По едно време в надпреварата за Даунинг стрийт се включи и Борис Джонсън,който даде да се разбере, че ще се включи в надпреварата за лидер на Консерваторите. Но през миналия уикенд политикът се отказа, като подчерта, че това е грешка.

Така, че няма мистерия в избора на нов премиер на Острова. Според медиите още този петък Риши ще влезе на Даунинг стрийт 10. Впрочем поданиците вече обсъждат новата стопанка на резиденцията.

Новата първа дама на Великобритания по-богата и от краля (Коя с Акшата Мурти, следващата стопанката на Даунинг стрийт – Снимки)

Преди Сунак бе критикуван и то на няколко пъти, че е обвързан с богата наследница и то не по любов.     

Жена му Акшата е собственик на впечатляващ дял акции от 430 милиона паунда в империята на баща си. Той е съосновател на  мулти националната корпорация  Infosys. Чийто капитаал за 2022 г се изчислява на четири и половина милиарда в долари.

Акшата има и съвместен проект с Amazon, както и дялове в заведенията на Джейми Оливър. Собственик е и на акции в още британски компании. А журналистите казват, че дамата е по-богата от Чарлз III.