Ани приела условието без никакъв проблем

Постъпвайки на работа в редиците на Нова тв, водещата на „Здравей, България” Ани Цолова се е простила с идеята да стане майка за втори път.

Работещи в медията разкриват, че едно от условията, поставени й от новите шефове било да даде гаранция, че в следващите две години няма да забременее отново. Договорката между ръководството и плевенчанката е направена устно. Тя няма как да бъде отбелязана в официален документ, тъй като Кодексът на труда категорично го забранява. Тя обаче присъствала в допълнителните споразумения, които касаят спецификата на задълженията й като водеща на сутрешния блок. В тях са отбелязани и сумите, които получава като авторски хонорари (съгласно журналистическата практика).

[caption id="attachment_266616" align="alignleft" width="300"]Ани приела условието без никакъв проблем Ани приела условието без никакъв проблем[/caption]

Запознати твърдят, че това е стандартна процедура в преобладаваща част от медиите, тъй като в развитието на кадрите се влага изключително много. Именно поради тази причина компанията не би могла да си позволи текучество и да търси постоянно заместници на бременните си кадри. Твърди се, че Деси Банова и Галя Щърбева се посъветвали с ръководството преди да заченат. Ани Цолова обаче дала без никакъв проблем обещанието, че в следващите две години ще бъде на екран и няма да забременее. Тя дори била изключително доволна от факта, че ще може да развие кариерата си за разлика от bTV, където нямала свободата да разгърне идеите си.

Към днешна дата двамата с екранния й партньор Виктор Николаев се изявяват и като редактори на сутрешния блок. Те сами преценят кои теми да поставят, както и кои гости да поканят и какви въпроси да им зададат. Свободата, която имат в новата медия напълно устройва и двамата, а Ани заявява, че отново се чувства като истинска журналистка, както в годините, когато репортерствала. Близки до Цолова твърдят, че няма никакви намерения да иска сестричка или братче за сина си Калоян, тъй като едва успяла да свали излишните килограми след първата си бременност. Ани дори си спомня, че не успяла да сдържи сълзите си, когато стрелката на кантара ударила 90 килограма, малко преди раждането на сина й, пише pik.bg.