Заради невъзможността да връща заемите за апартамента, съществува огромен риск Тити Папазов да остане на улицата, при това в буквалния смисъл на думата, още в началото на следващата година. Апартаментът на синята легенда е под угроза да бъде продаден от съдия-изпълнител.

 

Запознати издават, че Тити го е закъсал много сериозно и има да връща солидни суми на свои приятели. Интересното обаче е, че повечето от тях не бързат да си искат парите – дали обаче заради името му на човек, който познава „големи хора“ или просто от съжаление, не става ясно.

 

Далеч не по този начин стоят нещата с банковите му заеми. Става дума за три кредита на обща стойност 385 000 лева. От близо година Папазов е забравил да обслужва кредитите си, но като е ясно трезорите не се впечатляват от сълзливи молби и сценки, в които баскетболният треньор е ненадминат специалист.

Нова година оставя Тити Папазов на улицата

След като десетките напомняния за разплата не дали резултат, банките пуснали в действие тежката артилерия – съдия-изпълнител набързо запорирал фирмите му. Тъй като повечето от тях нямат дейност и пари по сметките си, бирниците се насочили към жилището на семейство Папазови.

 

Под ножа пада и огромната вила с баровски басейн на синята легенда в плевенското село Радомирци, която е ипотекирана като залог за един от заемите. Според закона след намесата на ЧСИ-то на длъжниците се дава още една възможност да платят, след което апартаментът се продава на публичен търг, а кумата отива да погасяването на кредитите.

Същевременно се таксува всяко едно от действията на съдия-изпълнителя, колкото и дребно, и формално да е то. Експерти издават, че в този ред на мисли, Тити е задлъжнял с поне още 20-30 бона.

 

През последните седмици той успял да намери някой и друг лев, за да плати част от закъснелите вноски по заемите, но натрупалите се над 400 бона по кредитите и таксите са съдия-изпълнителя, си остават висящи. Поради тази причина още в началото на следващата година апартаментът трябва да бъде изваден на търг, а преди това фамилията ще трябва да се изнесе. Всяка от по-ценните вещи като телевизор, тостер, хладилник, мебели и др. ще бъдат описани и подготвени за оглед от кандидат-купувачите.

 

Лъскавият джип, с който Тити е засичан многократно да фучи из столичните булеварди, погазвайки правилата за движение и червения светофар, също ще се сдобие с нов собственик.

Запознати издават, че повечето му съдружници го отсвирили, щом научили, че ги търсят за пари. Единственият, който се съгласил да помогне е кримигероят Димитър Маринов, който обаче също има сериозни проблеми с банките и властите. Той е бил взет на мушка и от КПКОНПИ, след като е осъден като участник в престъпна група за източване на банкови карти. Арестуван е при международната полицейска операция „Шок-2“, в която участвали италиански карабинери, агенти на ГДБОП и Европол.

 

При акцията е разбита престъпна група, създаваща копия на кредитни и дебитни карти, а специални наети мулета след това теглят пари от банкомати в Западна Европа. По време на обиска в дома му са били открити заготовки за дебитни карти, специални клавиатури, които се поставят върху оригиналните такива на банкоматите, за да копират ПИН кода. Свързвали се с безжично с друго устройство, наподобяващо входа на банкомата, където се пъхат картите – т.нар. „уста“, чиято задача е да копира данните на самата карта, записани на магнитна лента на гърба й. събраната от двете джаджи информация се предава чрез специален минипредавател към стоящ наблизо човек. Тя е достатъчна за създаване на клонинг на оригиналната карта, стига да имате необходимата техника и компютърни програми, разкриват експерти.

За капак в дома на Маринов е била открита и флашка с хиляди източени данни за испански банкови карти. Описът на откритите и иззети части е десетина страници.

 

При аверът става ясно, че аверът на Тити – Димитър Маринов, е един от ключовите участници в бандата и към него се насочват огромна част от източените в чужбина милиони евро от чужди банкови сметки.

Източник: Уикенд