Самопосочилият се  за "Нострадамус на новото време" – Атос Саломе сподели своите пророчества за новата 2024-та година. 37-годишният бразилец предупреди, че годината може да бъде "нова глава в човешката история", изпълнена с извънземни контакти, бунт на изкуствения интелект и роботите, глобални катастрофи, но все пак, според него има и надежда.

Саломе твърди, че е предвидил глобалната пандемия от коронавирус, финала на световното по футбол, войната в Украйна и дори смъртта на кралица Елизабет II.

 

Сега той насочва вниманието си към 2024 година и твърди, че ще се случи следното:

 

1. Относно космоса, Саломе твърди, че 2024 г. ще бъде напълно "трансформираща" година, през която хората най-накрая ще установят контакт с извънземни. Това, обаче, няма да прилича на  филмите. Той предвижда, че хората и извънземните ще комуникират чрез криптирани сигнали, разменящи се от мрежа от телескопи.

 

2. Според Саломе, "астероид, изобилстващ от ценни материали", се движи към Земята и ще се приземи безопасно. Този събитие ще предизвика нова космическа надпревара.

 

3. С темповете на развитие на системите за изкуствен интелект, Саломе предсказва, че свръхинтелигентните системи дори ще постигнат самосъзнание през 2024 г. и ще се превърнат в съзнателни цифрови умове, които могат да функционират без помощ от човек. Това ще бъде пробуждането на изкуствения интелект, като роботите разработват език, чрез който ще комуникират, но той ще остане непознат за хората.

“Нострадамус на новото време”: Третата световна през тази година е сигурна

4. Въпреки че Саломе предсказва третата световна война, той отбелязва, че заплахата не идва от конфликта в Украйна или Израел, а може да бъде предизвикана внезапно от събитие в Южнокитайско море или голяма кибератака.

 

5. Според екстрасенса, 2024 година може да донесе и глобална катастрофа, като природни бедствия почти ще опустошат планетата. Той предсказва три основни точки на бедствията – в Близкия изток и Африка - Южен Судан, Сомалия и Йемен.

 

Източник: lupa.bg