Теориите за земния произход на определените като летящи чинии и други невероятни летателни апарати са множество – точно колкото и тези за извънземния им произход. Голяма част от авторите в световното интернет пространство смятат, че НЛО са тайни експерименти на американското правителство. Според други обаче тези машини са толкоз усъвършенствани в резултат на пазени в тайна технологии на Никола Тесла.

Трети пък вярват, че още от Втората световна война съществуват немски летящи чинии. Някои дори смятат, че тайни групи и правителства финансират създаването на смятане за НЛО апарати.

 

Разсекретени проекти отпреди и след Втората световна война показват НЛО машини, които са с изключително земен произход. Като доказателство се привеждат реактивни самолети, разработени в Германия от 1931 до 1945 г. Дори в ХХI век формата им изглежда необичайна, но е факт, че са дело на германски конструктори и инженери.

 

През 1959 г. в Канада е произведена „летяща чиния“. Устройството е с вертикално излитане и кацане. Проектът на канадската „летяща чиния“ е прекратен през 1961 г. като дотогава официално е обявено, че са построени и тествани 2 екземпляра.

 

През 1981 г. в бившия Съветски съюз е построен екранолет – летяща машина, използваща въздушна възглавница. Височината на полета на екранолета е от 3 до 11 000 метра, като „чудото“ може да развива скорост от 120 до 700 км./ч. 

Не е необходимо летище, защото екранолетът каца на всяка равна повърхност – поле, асфалт и дори на вода. И от това „НЛО“ е известно, че са направени и дори използвани 2 превозни средства с тегло по 9 тона всяко.

 

Тези проекти са секретни до едно определено време. Наред с тях още по време на Втората световна война започва използването на безпилотни летателни апарати. Първоначално това са радиоуправляеми модели, използвани като мишени за обучение на екипажи на противовъздушната отбрана. С развитието на технологията техният обхват на приложение се разширява. През 1944 г. се появява първият безпилотен бомбардировач – „Интерстейт TDR“.

 

През 1961 г. в небето излита съветският безпилотен Ту-143 „Ястреб“. Американците широко и успешно използват безпилотните апарати по време на войната във Виетнам главно за разузнавателни цели.

 

НЛО – извънземни или свръхсекретни проекти на военните?

 

През 1997 г. съобщенията за наблюдения на НЛО идват на групи от Югоизточна Англия. Често са придружени от набързо направена снимка с размазано изображение. Журналистите са във възторг и пълнят първите страници на вестниците. В същото време военните се забавляват и мълчат. Мълчат за това, че в графство Норфолк, откъдето идват съобщенията за НЛО, няколко въздушни бази на Кралските военновъздушни сили и оттам излизат безпилотни апарати – дронове, които наистина наподобяват на НЛО. Те са направени от желязо, което може да издължи 20-кратно увеличаване на гравитацията, което е неприемливо за пилотите на традиционните самолети. Безпилотните машини са в състояние, витаейки във въздуха, внезапно да ускорят, да направят рязък завой на 90 градуса или да спрат изведнъж.

 

Привържениците на мнението, че НЛО, са апарати, правени на Земята, посочват още, че поведението на военните винаги е едно и също при сигнал за разбило се нещо като НЛО.

Те спешно пристигат на мястото на катастрофата, поставят кордон и изтласкват всички външни лица възможно най-далеч. Авариралото устройство се отнася с камион в неизвестна посока, внимателно увито в тента. Всички неволни свидетели на инцидента са посъветвани да забравят видяното. Но каквото и да кажат експертите по-късно, очевидците упорито се кълнат пред камерата: „Видях го с очите си! Това беше НЛО, което военните дойдоха и отведоха“.

 

Няма съмнение, че много наблюдения на НЛО всъщност са на модерни военни самолети. И няма съмнение, че военните и разузнавателните агенции нямат нищо против, когато тези кораби се възприемат погрешно като „извънземен космически кораб“. Но много от оперативните и дизайнерски характеристики на някои НЛО са далеч по-съвършени от наличната настояща човешка технология, сочат привържениците на мнението, че наблюдаваните неидентифицирани летящи обекти по цял свят идват от други планети и от други места в безкрайния Космос. Като доказателство на първо място се посочва способността на някои НЛО да променят външния вид, включително форма, плътност и размер. Преобразуването е още по-чудодейно, защото материалната форма на определени неидентифицирани обекти бързо се заменя от светлинна или подобно на плазма. Често едно НЛО скоростно се разделя на множество обекти като него и също толкова скоростно всички се сливат отново заедно.

 

Появяват се в една част на небето и буквално за миг се появяват в съвсем друга част на хоризонта. Витаят безшумно и се движат с огромна скорост, без да оставят струя или следа. Когато изтребители се опитват да ги прехванат, често НЛО си играят с тях за известно време на котка и мишка. Демонстрират летателни маневри, изискващи сили, които надминават нивата на човешка издръжливост.

 

Към тези факти привържениците на извънземния произход на неидентифицираните летящи обекти допълват и това, че е необяснимо, ако човечеството създава такива въздушни способности в продължение на толкова много десетилетия, защо НЛО летят пред очите на цивилното население или по търговски въздушни маршрути. Задава се и въпросът защо не се използват тази технологии за транспортиране на земните астронавти в Космоса. Няма смисъл, ако подобни на НЛО способности са създадени от човека, те да не бъдат приложени в изследването на Космоса. Защо тези съвършени от земна гледна точка технологии не се използват във война и по-точно - за прекратяване на всички военни конфликти на Земята? Още по-логичен е въпросът защо не се използват тези НЛО технологии в търговски въздушни полети. И още по-същественият въпрос – защо подобни модерни изобретения като НЛО обектите не са използвани за превземане на Земята. Дали пък редът в Космоса не е далеч по-различен и по-миролюбив от земния?

Източник: Уикенд