Бившият правосъден министър изпадна в нелегалност

Оказва се, че мъжът на бившия правосъден министър Цецка Цачева ще прибере доста солидна сума при пенсионирането си.

От отговора на транспортния министър Николай Събев на зададения от народния представител Ивайло Мирчев въпрос става ясно, че средно при пенсионирането си ръководителите на полети от РВД получават по около 245 000 лева. Инженерно-техническият състав пък прибира по около 105 хиляди лева.

Нека му е зле на мъжа на Цецка Цачева!

Съпругът на Цецка Цачева – арх. Румен Данговски работи там от 7 години. Той бе назначен през 2015 г., докато Цецка Цачева изпълняваше функциите на председател на НС.

Роден е през 1957 г., което означава, че тази година навършва нужната пенсионна възраст – 65 години.

На практика това означава, че ще може да се пенсионира от РВД и да прибере солидния бонус, който получават служителите на държавното предприятие.

Прави впечатление, че от две години насам Цецка Цачева не се появява в публичното пространство. Тя напусна политиката след скандала с апартаментите от Артекс, заради който Цв. Цветанов бе изритан от ГЕРБ.

Припомняме, че покрай т.нар. афера „Апартаментгейт“ стана ясно, че и тя е намазала – придобила е луксозен имот на нереално ниска цена. Жилището се намира в луксозна сграда, разположена в столичния квартал „Изток“. Така и не става ясно обаче дали към днешна дата живее в този апартамент.

Източник: retro.bg