Очакват това да е най-силния им сезон след 2019 година

Поморие успя да събере очите в точка на всички с това, с което се похвали.

Оказва се, че докато някои от курортите по родното Черноморие се жалват, че сезонът е пред провал или пък е доста по-слаб от очакваното, в Поморие е точно обратното. Там е бъкано с туристи, при това сме съвсем в началото на лятото.

Не е за вярване какво се случва в Поморие

Мобилен търговец в центъра на морското градче е категоричен, че и тази година сезонът ще бъде спасен от българите, както се е случило и през миналото лято, отбелязва Родопи24.ком.

Минувач, фокусирал препълнените заведения пък коментира, че остава с усещането, че там дават нещо без пари.

Според очакванията на местната власт нощувките през този сезон ще достигнат 70-80% от тези през силното лято на 2019 година, преди да ни застигне ковид пандемията.

През годините морското курортно градче успя да си запази профила на семеен курорт. Руснаците са тези, които притежават основно имоти в града. Местният бизнес не крие, че разчита на още туристи от Полша и Румъния.

Междувременно в социалните мрежи се появи касова бележка от Северния плаж в Бургас, където се оказва, че услугите са на народни цени. Чадър, два шезлонга с шалтета и масичка ще ви струват 9 лева. Касовата бележка, появила се в социалните мрежи е с дата 11 юли (понеделник).

Източник: blitz.bg