И двете страни са в очакване

Украинците в Слънчев бряг отправиха гореща молба към правителството. Те настояват да им бъде удължен срокът по програмата за настаняването им.

Това стана ясно от разкритията, направени в ефира на БНТ от една от интервюираните украинки.

Не е за вярване какво се случва с украинците в Слънчев бряг

Всички те са притеснени от факт, че им остават броени дни в хотелите по Южното Черноморие. След това ще трябва да се изнесат и да бъдат преместени в държавни бази.

Причина за това е, че на 31 май изтича програмата, която подпомагаше хотелиерите с 40 лева дневно.

Същевременно заради неяснотата по този случай, хотелиерите са принудени да отказват резервации от 1 юни.

Украинците разкриват, че са наясно, че могат да останат в хотелите само до края на месеца. Това, което поражда притеснения обаче е фактът какво ще се случи с тях след тази дата и къде ще живеят.

Има хотели, които са пълни с бежанци и поради тази причина са били принудени да откажат половината от резервациите за летния сезон.

Хотелиерите се жалват, че те също не са наясно какво да правят, тъй като все още не е внесена пълна яснота по отношение на настанените при тях бежанци.

Междувременно стана ясно, че НДК в Равда е сред трийсетте държавни бази в бургаска област, които се обследват за настаняването на бежанци. Пречката там е, че за 24 юни има резервация на ученици. Така не може да се уточни кога точно украинците може да бъдат настанени там.

Източник: blitz.bg