Не се разделят с половинката му за повече от ден-два

Висаджийският бос Николай Цветин - Близнака, дългогодишна дясна ръка на Жоро Илиев, отпразнува в изискан ресторант в Орвието, Умбрия, перлената си 30-годишна сватба със съпругата Габриела, както и своя 50-и юбилеен рожден ден. Николай Цветин сам публикува снимки от тържествената вечеря с половинката и децата си в профила си във Фейсбук. От фотографиите е видно, че макар и на 50, Цветин все още е в завидна спортна форма и няма нито един излишен килограм.

Не е за вярване какво се случи с дясната ръка на Жоро Илиев – Николай Цветин (ФОТО)

Запознати от родния ъндърграунд издават, че след мафиотската екзекуция на Главния през лятото на 2005 г., вицето му в борческата групировка ВИС-2 е променил коренно начина си на живот.

Той предпочете да сдаде поста в борческата групировка веднага след ликвидирането на Жоро Илиев. Така Николай Цветин се оттегли от активния криминален бизнес и дори временно се изнесе от столицата и заживя в имението си в родния Разлог като от там продължи да дърпа конците на бизнесите си.

Преди няколко години обаче Николай Цветин отново се завърна в София, където последния му завършен бизнес проект е строежът на лъскава кооперация в квартал „Гоце Делчев“. Тя се извисява на мястото на митичния мутренски ресторант „Мираж“. Той и семейството му обитават апартамент на последния етаж от петзвездната кооперация.

Негови набори от ъндърграунда разкриват, че Николай Цветин се отдал изцяло на съпругата си Габриела и семейството си, след като напуснал по свое желание голямата криминална сцена.

Нещо повече – той не се отделя за повече от ден-два от половинката си. Вероятно е осъзнал какви са приоритетите му след множеството убийства и погребани приятели, предполагат наборите му от крими бизнеса.

Припомняме, че Николай Цветин и неговият брак близнак Георги Цветин, са сред основателите на групировката ВИС, заедно с брата на убития Георги Илиев – Васил.

Николай губи брат си през 1992 г. в автомобилна катастрофа и оттогава полага грижи и за неговото семейство.

След като през 1995 г. Николай Цветин погреба Васил Илиев, той прие да стане дясната ръка на по-малкия му брат Георги Илиев, който изненадващо бе провъзгласен за бос на групировката.

Противно на очакванията в мутренските среди, ВИС-2 просперира и в мафиотския, и в легалния бизнес под ръководството на Главния и Николай Цветин.

За разлика от Георги Илиев, Николай Цветин успя да се опази от зрелищни гангстерски скандали и до ден-днешен не е бил съден. Според мнозина той е имал активна роля в криминалните схеми на групировката. Задачата му е била да легализира мафиотските капитали, натрупани от Жоро Илиев и лейтенантите му Мето Илиенски и Румен Нарциса, които също отдавна не са между живите.

Източник: Уикенд