В обществото сериозно се носи слух, който твърди, че политическият номад Настимир Ананиев е бил в съдружие със съсобственик на Нексо, като същевременно е има бизнес партньорства и с руски гражданин в Нефтогазсервиз. Вътрешен източник потвърждава тази информация, като дори разполага с документи, които я потвърждават безспорно.

В тях се вижда, че фирмата Нефтогазсервиз е учредена през 2013-та година, в която участват руските граждани Владимирович Брънин и Сергей Хахулин, Цветан Цветков, който е свързан и с фирмата Българо-руска енергийна компания и Настимир Ананиев Ананиев.

Учредителното събрание на фирмата е решило седалището й да бъде в София, ул. Петър Митов 5. Тя е създадена с капитал от 50 000 лева, а в регистрацията е заложен предмет на дейност консултантска и друга дейност в сферата на нефто-газодобива.

В търговското дружество основен собственик е руско дружество, което притежава 45%, втори е Българо-руската енергийна компания с 33%, трети е физическото лице Сергей Хахулин с 22% и последен в списъка е Ананиев с 2% дял.

Настимир Ананиев е член на Народното събрание от 2014 до днес, като за този период е сменил множество политически формации. Често подобен тип поведение се нарича политическо номадство или по-грубият вариант – политическа пеперуда. В българската политика не липсват подобен тип политици, които дори сменят леви и десни възгледи в името на властта.

Източник: narod.bg

Настимир Ананиев е бил директор в руската компания „Нефтогазсервиз“ с 2% дял и 2000 лв. заплата