Щерките на Георги Илиев – Криста и Андреа се възпитават като истински принцеси

Дъщерите на висаджийския бос Георги Илиев усвояват етикета на потомствената аристокрация и учат чужди езици, за да може един ден напълно да заличат клеймото си „сирачета”. Тяхната приемна майка Мая Илиева дава мило и драго момичетата да получават качествено образование и живота, който тя никога не успяла да има – далече от светската суматоха и опасностите – пише „Уикенд”. Още преди 3 години вдовицата на Георги Илиев взе тежкото решение да раздели двете си осиновени момичета с всичко, което ги свързва с България. След много проучвания Мая Илиева реши да ги отгледа в далечна Испания. Тя се спря на Барселона, където има приятелки и аклиматизацията би била много по-лесна. Именно там, изолирани от българската завист и злоба, живеят от години двете осиновени момичета Криста и Андреа.

[caption id="attachment_414502" align="alignleft" width="300"]дъщерите на Георги Илиев Криста и Андреа позират с Александра Тюркмен[/caption]

По модел на старите аристократични семейства наследничките на Георги Илиев започнаха обучението си от най-ранната възраст, и то от къщи. В заниманията им се включват задължителни уроци по испански и английски, а извънкласните им задачи запълват всяка свободна минута в ежедневието им. Момичетата ходят на тенис, езда, балет, музика, за да имат богата обща култура и да получат най-добрия старт в живота – пише изданието. Според запознати наследничките на Георги Илиев не говорят езика на баща си, тъй като Мая Илиева си общувала с тях само на английски. Дори и у дома използвала този начин, за да си комуникира с тях.